Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dodeljene nagrade najboljim proizvođačima etno hrane

    Na šestom Sajmu etno hrane i pića dodeljene su nagrade proizvođačima tradicionalnih proizvoda koji su proglašeni najboljim u konkurenciji 250 izlagača.

    Nagrade „Etno hrana i piće – robna marka Srbije“ dodeljene su u nekoliko kategorija, a prema rečima predsednika žirija Milana Prostrana žiri nije imao lak zadatak jer je konkurencija bila velika.

    U kategoriji „Mleko i mlečni proizvodi“ nagrada za kozji jogurt i planinski kozji kačkavalj pripala je mlekari Natura iz Pirota, za homoljski kravlji sir „Homoljki“ iz Žagubice, za zlatarski sir mlekari „Zlatarka“ iz Nove Varoši, a za najbolji kajmak nagrada je uručena mlekari „Kačarević“ iz Mionice.

    U robnoj grupi „Proizvodi od mesa“ priznanje za delikates šunku pripalo je preduzeću „Union“ iz Požarevca, dok je za pirotsku peglanu kobasicu nagrada uručena „Bećarcu“ iz Prota.

    Diplomu „Etno hrana i piće – robna marka Srbije“, u kategoriji „Mineralne vode“, dobila je prirodna negazirana voda „Biakva“ (Biaqua) iz Bujanovca, a u kategoriji „Sokovi od voća i povrća i osvežavajuća bezalkoholna pića“ priznanje za bistri voćni nektar od jabuke uručeno je „Budimki“ iz Požege.

    Porodična vinarija Gudurica iz Vršca dobitnik je nagrade u kategoriji „Vina“ za belo stono suvo vino Rajnski rizling, i Poljoprivredni fakultet u Beogradu za suvo crveno vino Merlot.

    U kategoriji „Rakije i jaka alkoholna pića“ priznanje „Robna marka iz Srbije“ dodeljeno je Podrumu Lukić iz Ljiga za voćnu rakiju od kajsije i Manastiru svetog oca Nikolaja iz Lelića za ljutu šljivovu rakiju.

    Preduzeću „Mantije i pite ala Beka“ iz Novog Pazara uručeno je priznanje za najbolju pitu sa krompirom u kategoriji „Hleb, pecivo, kolači, testenine i slično“, dok je „Štrudlijadi“ iz Novog Miloševa dodeljeno priznanje za najbolju štrudlu sa orasima i mlekom.

    U kategoriji piva nagradu je odneo BIP za beogradsko svetlo pivo.

    Preduzećima „Grin epl“ (Green apple) iz Rudovca i „Ana“ iz Bosilegrada uručeno je priznanje u kategoriji najboljih proizvoda od voća, dok su firme „Polo“ iz Čačka i „Milkop“ iz Vlasova nagrađene u kategoriji proizvoda od povrća.

    Miloš Milojković iz Kamenova dobitnik je priznanja „Etno hrana i piće – robna marka Srbije“ za bagremov med u robnoj grupi „Med i proizvodi od meda“, dok su diplome za najbolju ambalažu uručene Pčelarskoj zadruzi „Homolje med“ i „Kafe des artsu“ za ambalažu dudove rakije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE