Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predstavljen roman „Tri života“ mladog portugalskog pisca

    Grafički atelje „Dereta“ predstavio je danas roman „Tri života“ Žoao Torda, jednog od najzanimljivijih mladih portugalskih autora.
     
    Ovim romanom za koji je Tordo dobio i nagradu „Žoze Saramago“ 2009. godine autor je, prema rečima urednika u „Dereti“ Siniše Kolarića, promenio pogled na portugalski jezik i uzbudio čitalačku publiku. Tordo (36) je do sada napisao osam knjiga, autor je nekoliko filmskih i televizijskih scenarija, uključujući i scenario o životu fado pevačice Amalije Rodrigeš, diplomirao je filozofiju, a studirao je novinarstvo i kreativno pisanje.
     
    Roman „Tri života“ u prevodu Ane Lukić, je napeta priča koja se čita u jednom dahu. Ispričana u prvom licu, roman prati avanture sekretara misterioznog džentmlena Milhausa Paskala koji živi povučeno na izolovanom seoskom imanju sa troje unuka i baštovanom. Sekretar će radeći kao njegov sekretar upasti u neverovatne situacije, ljubavne doživljaje i ubistva na relaciji od Lisabona do Njujorka. Tordo je, kako je rečeno na predstavljanju romana, na snažan način iskoristio ambiciju jednog od likova da postane akrobata na žici kao metaforu samog života i istine koja je „neuhvatljiva a toliko tražena“. Autor, koji će biti gost „Derete“ u februaru“ je u romanu „Tri života“ znalački iskombinovao komuniste i fašiste, špijunske igre iza kulisa Drugog svetskog rata, ratove, aktobatske veštine, hipnozu i druge događaje druge polovine 20. veka izazvavši veliko interesovanje i čitalaca i kritike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE