Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) „Povratak otpisanih“ (bioskopa)

    Grupa „Povratak otpisanih“ u poslednjih mesec dana izvela je tri akcije kojim žele da skrenu pažnju na uništenu bioskopsku mrežu u Beogradu.
     
    “Danas nema predstava. Dođi juče” naziv je poslednje akcije grupe “Povratak otpisanih”, izvedene 12. novembra ispred nekadašnjeg bioskopa “20. oktobar”, jednog od 14 u lancu “Beograd filma“, privatizovanog 2007. godine.

    Nedavno je izvedena i akcija “Bulevar zvezda ili groblje bioskopa” ispred bioskopa „Balkan“, jedne od najstarijih filmskih dvorana u Beogradu, koja je oživela 2008. godine, ali je ponovo zatvorena krajem marta 2010. zbog želje vlasnika tog prostora da ga renovira. Ministarstvo kulture i gradske vlasti obećali su da neće biti promenjena namena zgrade.

    Prva akcija je izvedena na stanici Gradskog saobraćajnog preduzeća koja se još uvek zove kao zatvoreni bioskop “Odeon”.

    “Još samo GSP ne zna, bioskopa više nema” – poruka je koju su članovi ove grupe zalepili na tablu autobuske stanice u akciji “GSP – čuvar kulturnog nasleđa grada”.

    Bioskopsku mrežu „Beograd filma“ činili su i bioskopi „Kozara“, „Zvezda“, „Jadran“, „Kosmaj“, „Central“, „Slavica“, „Avala“, „Jedinstvo“, „Drina“, „Partizan“ i „Voždovac“, a većina ih se nalazila u centru grada.

    “Beograd film” prodat je početkom 2007. godine na aukciji za 730 miliona dinara, odnosno oko devet miliona evra. Zaposleni, koji su prethodno štrajkovali zbog neisplaćivanja zarada, nisu bili zadovoljni postignutom cenom, jer je vrednost firme bila procenjena na oko 20 miliona evra.

    U martu ove godine čelnici “Beograd filma” A.D. osumnjičeni su da su prodajom pet bioskopa oštetili male akcionare za više od četiri miliona evra, a budžet Srbije za više od 1,5 milion evra.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE