Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počinje 16. Jugoslovenski pozorišni festival

    U Užicu večeras počinje 16. Jugoslovenski pozorišni festival, u okviru kojeg će, pod motom „Između smeha i zaborava“, publika moći da vidi sedam najboljih predstava iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske i Slovenije.
     
    – Po značaju za domaću kulturu, užički festival je odmah uz Sterijino pozorje i Bitef. Afirmiše regionalnu saradnju i želju da se približimo epicentru pozorišnih dešavanja u Evropi – kaže Zoran Stamatović, direktor i koselektor festivala.
     
    Festival će otvoriti burleska „Kada sam bio mrtav“ Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane. Narednih dana (do 14. novembra) u takmičarskom delu programa nastupiće „Lasice“ CNP iz Podgorice, „Radnička hronika“ NP Banjaluka, Atelje 212 konkuriše sa dve predstave („Otac na službenom putu“ i „Gospoda Glembajevi“), iz Zagreba dolazi „Kiklop“ (Scena „Velika Gorica“) a Jugoslovensko dramsko predstavlja „Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)“. I ove godine, festival će zatvoriti predstava izvedena u čast nagrađenih: biće to „Prokleta avlija“, koprodukcijski projekat (u režiji Nebojše Bradića) pozorišta iz Virovitice, Užica i Tuzle.
     
    Selektor je hrvatski pozorišni kritičar Bojan Munjin, a predsednik žirija reditelj Dejan Mijač.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE