Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U eksploziji u rudniku poginula 4 rudara, 57 zatrpano

    U iznenadnoj eksploziji stene u rudniku uglja nakon blažeg potresa zemlje u centralnoj Kini poginula su četiri rudara a 57 je ostalo zatrpano, javila je rano jutros državna agencija Sinhua, a preneo AP.
     

    U trenutku nesreće u rudniku u gradu Sanmensiju u provinciji Henan bilo je 75 rudara, od kojih je 14 uspelo da izađe na površinu.

    Sinhua je javila da je zemljotres jačine 2,9 stepeni Rihtera pogodio istočni deo Sanmensija, a da je stena eksplodirala pola sata kasnije. Pojava poznata kao „eksplozija stene“ događa se kada se usred uleganja zemlje stvori pritisak na potporne stubove u rudniku pri čemu se oslobađa energija.

    Pri tom, rasprsnuti stubovi mogu da od komada stenja ili uglja stvore ubitačne projektile, a i sam udarni talas može da bude smrtonosan. Kineski rudnici uglja su najopasniji u svetu, iako se bezbednost proteklih godina popravila s obzirom da su manji, ilegalni rudnici zatvoreni.

    Godine 2002. u kineskim rudnicima poginulo je skoro 7.000 rudara, a sada je godišnja stopa oko jedne trećine tog broja, preneo je AP.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE