Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kfor uklanja barikade sa Brnjaka

    Pripadnici Kfora oko osam sati počeli su uklanjanje barikade na administrativnom prelazu Brnjak. Srbi pokušavaju u tome da ih spreče, praveći novu barikadu.
     
    Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ocenio je da Kfor ovom akcijom nepotrebno doprinosi podizanju tenzija.

    Francuski i nemački vojnici motornim testerama uklanjaju drva, a lopatama otklanjaju zemlju dok Srbi sa bagerom nasipaju nove količine zemlje na barikadu koja se nalazi na administrativnoj liniji kod prelaza Brnjak.

    Mali broj Srba pokušao je da zaštiti barikadu koja je bila visoka iznad dva metra, ali su ih vojnici Kfora izgurali i napravili „živi zid“, odnosno kordon ispred barikade. Prilikom guranja između građana i vojnika, jedan od pripadnika Kfora je upotrebio biber sprej, čiji mlaz je završio u očima jednog Srbina.

    Kordon vojnika Kfora nalazi se ispred stare barikade, na teritoriji koja, kako tvrde Srbi, pripada centralnoj Srbiji. Pre nego što su započeli akciju, vojnici su sa barikade uklonili srpsku trobojku koja je bila postavljena na njoj. Istovremeno, dok se uklanja jedna, Srbi postavljaju drugu barikadu na samo nekoliko metara od stare, a zemlja se nasipa bukvalno ispred nogu vojnika Kfora, koji stoje u kordonu sa kompletnom opremom za razbijanje demonstracija.

    Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ocenio je da Kfor ne bi trebalo da uklanja barikade, jer to samo doprinosi podizanju tenzija. Ivanović je rekao da današnja akcija Kfora kod Brnjaka nije „opasna sama po sebi“, ali da time međunarodna vojna misija samo „nepotrebno podiže tenzije.

    „Plašim se da će to samo dovesti do ojačavanja barikada na celom severnom Kosovu. Ovo je nepotrebna akcija Kfora koja samo može da podigne tenzije, a za tim nema potrebe“, rekao je Ivanović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE