Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prvi međunarodni festival klasične muzike u Pančevu

    Prvi međunarodni festival klasične kamerne muzike, Klasik fest, održaće se 29. i 30. oktobra u Pančevu, najavili su danas organizatori- Kulturni centar Pančeva i Balkanska kamerna akademija.

    Umetnički direktor festivala klarinetista Ognjen Popović, osnivač Balkanske kamerne akademije i solo klarinetista Beogradske filharmonije najavio je da će na prvom festivalu klasične kamerne muzike u regionu nastupiti brojni ugledni muzičari.

    Prema Popovićevim rečima, cilj festivala je da se ozbiljna, klasična muzika približi građanstvu, zbog čega su se potrudili da izvođački pristup bude svežiji, moderniji i lepršaviji, kako bi se izašlo iz uobičajenih preozbiljnih okvira i omogućilo da ova vrsta muzike bude dostupna svima.

    U dva festivalska dana održaće se tri koncerta, na kojima će se publici predstaviti Balkanska kamerna akademija i solisti, ugledni umetnici: pijanistkinja Lidija Bizjak (Francuska ), violinisti Marija Špengler, Miloš Petrović, Ksenija Milošević, Mirjana Nešković, violista Boris Brezovac, violončelista Dejan Božić.

    Kao solisti nastupiće i gosti festivala i Slobodan Gerić, kontrabas, flautisti Ljubiša Jovanović, Ivan Danko (Nemačka), Bojan Pešić, oboa, klarinetisti Veljko Klenkovski, Mihailo Samoran, hornisti Milan Roksandić, Miloš Ðorđević, trubač Mladen Ðorđević i fagotisti Nenad Janković i Sava Ðurić.

    Svi koncerti održaće se u Dvorani KC Pančeva a ulaz je slobodan.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE