Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Deset godina Direkcije Festa

    Direkcija Festa obeležiće deset godina postojanja te ustanove koncertom džez i filmske muzike na Kolarcu 17. oktobra i dodelom priznanja u Skupštini Beograda, 19. oktobra.

    Ta ustanova kulture grada Beograda bavi se organizacijom popularnog međunarodnog festivala Fest, zatim festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma poznatog kao „Kratki metar“ i festivala domaćeg igranog filma Sofest.

    Tačno deset godina od kako je Skupština grada Beograda osnovala ovu instituciju navršava se 19. oktobra. Tim povodom, kako je danas najavila Direkcija Festa, biće priređen koncert u Kolarčevoj zadužbini (17. oktobra) na kojem će džez i filmsku muziku izvoditi sekstet Jovana Maljokovića i solistkinje Ana Sofrenović, Jelena Teunis i Anđelka Simić.

    Na dan godišnjice, 19. oktobra, Direkcija Festa će u svečanoj sali Skupštine grada najzaslužnijim institucijama i pojedincima dodeliti 15 srebrnih i 10 zlatnih plaketa.

    Na svečanosti će biti predstavljena mini-monografija pod naslovom „Prvih deset godina Direkcije Festa“ autora Miloša Paramentića.

    Pored toga kratki klavirski nastup prirediće Ivan Tasovac.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE