Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi roman Pola Ostera „Sanset park“

    Izdavačka kuća „Geopoetika“, koja je domaćim čitaocima „otkrila“ neka od najvećih imena svetske književne scene, među kojima visoko mesto zauzima američki pisac Pol Oster, predstavila je njegov najnoviji roman „Sanset park“.
     
    O knjizi pisca koga mnogi vide kao potencijalnog dobitnika Nobelove nagrade, govorila je Ivana Ðurić Paunović, kojoj je ovo 11. prevod neke od 16 Osterovih objavljenih knjiga. 

    Ovoga puta partner u prevodilačkom poslu bio je književnik, anglista i, po njenim rečima, „osterolog“ jer je želela da sa takvim ekspertom proveri u kojoj meri je prenela stil i duh Osterove proze. 

    Pisac se, kako je primetila prevoditeljka, vratio nekim od svojih opsesivnih tema – mladosti, porodičnim odnosima, Njujorku, književnosti… ali je radnju smestio u aktuelan kontekst – vreme svetske ekonomske krize i masovne nezaposlenosti. 

    Ðurić Paunović je citirala kritičara „Njujork tajmsa“ da je ovo prvi roman o „američkoj fiskalnoj propasti“ i dodala da pisac ipak završava priču na optimističkom duhu, jer poručuje da prijateljstva treba da budu oslonac u teškiom vremenima i da se sa ljubavlju mogu prevazići mnoge životne krize. 

    Za Paunovićevu ova knjiga će vernim čitaocima Pola Ostera pružiti ponovo zadovoljstvo jer je nenadmašni majstor pripovedanja, ali ovog puta se doima tužniji i mudriji nego ikada pre.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE