Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Ko ulazi u Kuću slavnih rokenrola?

    Grupe Ganz end Rouziz, Kjur, Hart i pevačica Džoan Džet sa bendom Blekharts nominovani su danas za ulazak u Kuću slavnih rokenrola, javlja agencija AP. Prvi put među nominovima našli su se i pioniri hip-hopa Erik B. i Rakim, bluz pevač Fredi King, sastav Spiners kao i britanski bend Smol Fejsis, kasnije preimenovan u Fejsis među čijim su članovima bili Rod Stjuart i Roni Vud.

    Oni su se pridružili prethodnoj grupi nominovanih koju čine grupe Bisti Bojz, Red Hot Čili Pepers, Vor kao i pevači Dona Samer, Lora Najro i Donavan.

    Uslov za kvalifikaciju je da su muzičari izdali prvi singl ili album pre najmanje 25 godina.

    Novi članovi će biti uvedeni u Kuću slavnih rokenrokla na svečanoj ceremoniji koja će biti održana 14. aprila u Klivlendu.

    Nikada dosad nije bilo toliko nominovanih žena. Džoan Džet, čija pesma „I Love Rock ‘n’ Roll“ tri decenije kasnije, ostaje klasični rok standard, proslavila se grupom Blekharts koju je osnovala 1982. godine.

    Sestre Nensi i En Vilson iz grupe Hart, veoma popularne tokom 70-ih i 80-ih godina, inspirisale su čitavu generaciju ženskih izvođača, a ostaće zapamćene po pesmama „Barracuda“ i „Magic Man“.

    Kada je prvi put nastupila sa grupom Rufus, Čaka Kan je još uvek bila tinejdžerka. Tokom karijere uspela je da izbegne kategorizaciju, izvodeći s pođednakim uspehom pesme iz raznih repertoara od R&B preko disko muzike do rokenrola.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE