Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U susret Svetskom danu srca skup o prevenciji bolesti

    Povodom Svetskog dana srca, 29. septembra, u Beogradu će se sutra održati panel diskusija pod nazivom „Srce – ogledalo naših navika“ sa ciljem da se građani edukuju o rizicima oboljevanja i načinima prevencije kardiovaskularnih bolesti.


    Kako je saopštio Evropski velnes institut, koji je jedan od organizatora skupa, građani bi usvajanjem novih znanja trebalo da izmene stare navike i time preveniraju moguću pojavu ili progresiju bolesti.

    U okviru panel diskusije, poznati stručnjaci će izneti statističke podatke o stanju u Srbiji kada je reč o kardiovaskularnim oboljenjima, faktorima rizika koji su povezani sa nastankom i razvojem srčanih bolesti, načinima i značaju prevencije. Oni podrazumevaju kontrolu najbitnijih parametara među kojima su način ishrane i održavanje idealne telesne težine, fizička aktivnost i usvajanje zdravih životnih navika u cilju smanjenja te vrste oboljenja.

    Da bi sačuvali srce i svoj kardiovaskularni sistem u ishranu treba uvesti zdrave navike koje podrazumevaju zdrav način ishrane, redovnu fizičku aktivnost koje predstavljaju dobitnu kombinaciju za smanjenje rizika od oboljenja srca i krvnih sudova.

    Predavanja će održati mr Maja Jagodić iz Evropskog velnes instituta, Maja Dragutinović iz Privredne komore Beograd, prof. dr Petar Seferović iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra Srbije (KCS) i član Borda Evropske asocijacije za srčanu insuficijenciju, dr Nataša Mickovski iz Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, dr Arsen Ristić iz KCS, dr Miloš Maksimović iz  Instituta za higijenu i medicinsku ekologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dr Mirko Grajić i dr Predrag Mitrović iz KCS.

    Panel diskusija se organizuje u saradnji sa Privrednom komorom Beograd, u čijim prostorijama će se i održati, klao i sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Kliničkim centrom Srbije, Srpskim lekarskim društvom i Udruženjem menadžera primarne zdravstvene zaštite Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE