Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Brajan Feri treći put pred Beograđanima

    Britanski pevač Brajan Feri (Bryan Ferry), pođednako slavan kao solo izvođač i vođa grupe „Roksi mjuzik“ (Roxy Music), nastupiće danas u Beogradskoj areni da bi promovisao novi solo album „Olympia“ (2010).


    Početak koncerta zakazan je za 20 časova, i Feri će na njemu pevati pesme sa albuma „Olympia“, hitove iz solo karijere, kao i hitove iz vremena dok je predvodio grupu „Roksi mjuzik“ (Roxy Music).

    Feriju je ovo treći koncert u Beogradu u poslednjih pet godina. Prethodno je 2006. sa obnovljenim „Roksi mjuzikom“ svirao u Sava centru, a 2007. godine je na istom mestu imao solistički koncert na kojem je promovisao „Dylanesque“ – hvaljeni solo album sa obradama pesama Boba Dilana (Dylan).

    Najnoviji album „Olympia“ trebalo je da bude povratničko studijsko ostvarenje grupe „Roksi mjuzik“ nakon 18 godina diskografske pauze, ali je Feri od toga odustao, pa su članovi „Roksija“ potpisani kao gostujući muzičari. Grupa „Roksi mjuzik“, osnovana 1972. godine, tokom 70-ih je ključno uticala na ono što će se kasnije zvati pank, „novi talas“ i „novi romantizam“ sa hitovima kao što su „Virginia Plain“, „Love Is The Drug“, „More Than This“, „Oh Yeah“, „Avalon“, „Street Life“, „Pyjamarama“ i obradom „Jealous Guy“ Džona Lenona (John Lennon).

    Album „Olympia“ je prvi njegov solo album nakon ploče „Frantic“ (2002) na kojem preovljađuju njegove autorske pesme. Ferijeva solo karijera je donela niz hitova, a svetski uspeh imale su pesme „Lets Stick Together“, „Slave To Love“, „Dont Stop The Dance“, „Kiss And Tell“, te obrade „Smoke Gets In Your Eyes“, „I Put A Spell On You“ i „A Hard Rains A Gonna Fall“.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE