Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Duo violina za ljubitelje klasične muzike u KCNS

    Kulturni centar Novog Sada će ljubiteljima klasične muzike predstaviti duo violina – Minu Mladenović i Angelinu Milićević. Koncert će, u okviru ciklusa Paviljon muzike, biti održan u utorak, 20. septembra, u Klubu «Tribina mladih» KCNS, a počinje u 20 sati.
     
    Angelina Milićević i Mina Mladenović, nastupaju zajedno od 2006. godine, najpre u kvartetu Season, sa kojim su ostvarile brojne koncerte  i saradnju sa značajnim kompozitorima kao što su Aleksandra Vrebalov, Michael Rose, Edward Ficklin, Dan Sonenberg, Kala Pierson, izvodeći njihovu kamernu muziku. Nastupaju i kao solisti u orkestru Akademije umetnosti iz Novog Sada, sa kojim su snimale za RTV Vojvodine, kao i u orkestru Camerata Academica, takođe iz Novog Sada.
     
    Za ovaj koncert odabrale su sledeća dela – G.F. Teleman: Duet za dve violine, Max Reger:   Kanon i fuga u starom stilu br. 3, Jean Marie Leclair:  Sonata za dve violine br.4, R. Gliere: Dueti za dve violine op. 49, W.A. Mozart:  Duet za dve violine KV 152 i Sergei Prokofiev: Sonata za dve violine.
     
    Mina Mladenović je 2008.  godine diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a naredne godine završila i master studije. Bila je član Novosadskog kamernog orkestra, Vojvođanskih simfoničara, orkestra Florilegio festivala (Salamanka, Španija) i orkestra Camerata academica AUNS. Za vreme školovanja osvojila je više nagrada. Trenutno je član Beogradske filharmonije. Bavi se pedagoškim radom.
     
    Angelina Milićević je završilia osnovne i master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. U toku školovanja učestvovala je na brojnim takmičenjima i festivalima ostvarivši zapažene rezultate. 2006. godine bila je učesnik Festival. mladih umetnika u Bajrojtu (Nemačka), 2007.godine nastupila je u sali Berlinske filharmonije, kao član Internacionalnog omladinskog orkestra. Sarađivala je sa Vojvođanskim simfoničarima, Novosadskim kamernim orkestrom, orkestrom Florilegio festivala (Salamanka, Španija). Trenutno je član kamernog orkestra Camerata Academica  AUNS, sa kojim je ostvarila niz zapaženih koncerata u zemlji i inostranstvu. Bavi se pedagoškim radom.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE