Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Libanski film pobednik festivala uTorontu

    Drama o ratom razorenom Libanu „Where Do We Go Now?“ libansko-kanadske rediteljke Nadin Labaki dobila je nagradu publike na ovogodišnjem međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.
     
    Film, kojem je nagrada publike dodeljena u nedelju 18. septembra, pred zatvaranje 11-dnevne filmske smotre, libanski je kandidat za Oskara za strani film.

    Priča o pokušaju libanskih žena da odvrate svoje muževe od odlaska u rat nije važila za favorita na festivalu, na kojem je pažnja bila usmerena na holivudske filmove, uključujući „Martovske ide“ u režiji Džordža Klunija.

    Nagrada publike u Torontu smatra se dobrim pokazateljem za Oskara – prošlogodišnji pobednik u Torontu, „Kraljev govor“, dobio je četiri nagrade američke filmske akademije, uključujući priznanje za najbolji film.

    Za najbolji kanadski film proglašeno je ostvarenje „Monsieur Lazhar“ Filipa Falardoa.

    Ovogodišnji festival u Torontu otvoren je 8. septembra, projekcijom dokumentarnog filma o irskom bendu „U2“ „From the Sky Down“ u režiji oskarovca Dejvisa Gugenhajma.

    Na festivalu je prikazano 268 filmova, uključujući ostvarenja „Melancholia“ Larsa von Trira, „Machine Gun Preacher“ sa Džerardom Batlerom“, „Trespass“ sa Nikolasom Kejdžom i Nikol Kidman i „Vini“ sa
    Dženifer Hadson.

    Za razliku od drugih filmskih smotri, festival u Torontu nema zvaničnu selekciju, već nagrade dodeljuje publika.

    Manifestacija je zatvorena projekcijom filma „Page Eight“ sa Rejčel Vajs u glavnoj ulozi“.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE