Potrebna strategija u proizvodnji medicinskih sredstava

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Potrebna strategija u proizvodnji medicinskih sredstava

  Grupacija proizvođača medicinskih sredstava Privredne komore Srbije pokrenula je inicijativu za donošenje strategije domaće proizvodnje u toj oblasti, objavljeno je danas na sajtu komore.

  Zbog problema u snabdevanju zdravstvenih ustanova medicinskim sredstvima, koji su naročito izraženi u periodu eskalacije svetske ekonomske krize, neophodna je takva strategija, ukazali su proizvođači na sastanku u PKS.

  Posebno su istaknuti problemi krajem prošle i početkom ove godine u snabdevanju gazom i sterilnim zavojnim materijalima, kao i drugim sterilnim medicinskim sredstvima koja se koriste u dijagnostici, zbog popunjenosti kapaciteta u Institutu Vinča, koji obavlja sterilizaciju.

  Osim toga, nekoliko fabrika koje su proizvodile složena medicinska sredstva visoke tehnologije – rendgene, ultrazvučna kupatila i slične proizvode, inkubatore, sterilizatore – praktično su zatvorene ili su na ivici opstanka.

  Ukoliko se ne preduzmu mere radi očuvanja proizvodnih resursa, sličnu sudbinu mogu očekivati i ostali renomirani prizvođači dijagnostičkih sredstava, kao što su INEP, “Spektar”, “Medikal sistem”, istaknuto je na sastanku.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE