Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pekićevo „Besnilo“ u novom izdanju

    Izdavačka kuća “Laguna“ iz Beograda, u okviru svog poduhvata “Izabrana dela Borislava Pekića-književna građa“, upravo je u prodaju pustila novo izdanje Pekićevog romana “Besnilo“.
     
    ’“Besnilo“ je roman koji pripada londonskom opusu stvaralaštva Borislava Pekića. Posluživši se motivima kriminalističke, političke i naučne fantastike Borislav Pekić je napisao roman o užasu bez iskupljenja – drevnoj čovekovoj krivici za koju on mora da plati punu cenu. Bolje od Forsajta, uzbudljivije od Stivena Kinga, dinamičnije od Artura Hejlija – ovaj Pekićev roman čita se bez predaha… Događaji u knjizi su fiktivni, realna je samo njihova mogućnost“, piše u najavi izdavača. 

    Najpoznatije Pekićeve romane “Laguna“ će objavljivati tokom naredne tri godine, a uskoro će biti objavljeni i romani “Atlantida“ i “1999“, a tokom 2012. i 2013. godine, još jedanaest koji su ga proslavili . 

    Borislav Pekić rođen je 4. februara 1930. godine u Podgorici. Živeo je u Podgorici, Novom Bečeju, Mrkonjić Gradu, Kninu, Cetinju i Bavaništu u Banatu. Od 1945. godine živeo je u Beogradu, gde je pohađao Treću mušku gimnaziju i maturirao 1948. godine. Od 1948. do 1953. godine je bio na izdržavanju kazne u KPD Sremska Mitrovica i KPD Niš kao pripadnik SDOJ. Bio je osuđen na petnaest godina strogog zatvora, ali je 1953. godine pomilovan. Studirao je eksperimentalnu psihologiju na Filozofskom fakultetu Beogradskog univerziteta. Radio je od 1958. do 1964. godine kao dramaturg i scenarista u filmskoj industriji i bio je autor brojnih filmova. Prema njegovom tekstu “Dan četrnaesti“snimljen je film koji je predstavljao Jugoslaviju 1961. godine na filmskom festivalu u Kanu. Prvi roman,“Vreme čuda“, objavljuje 1965. godine. Od 1971. godine živeo je i radio u Londonu, gde je i preminuo. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE