Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da li je prirodna kozmetika bolja od klasične?

    Prirodni kozmetički proizvodi su sve dostupniji na tržištu. Ukazujemo vam po čemu se to razlikuju od klasičnih.

    Proteklih pet-šest godina „zeleni mikrotrend“ postao je dominantan. Davno su prošla vremena kada su organski proizvodi za negu kose i kože predstavljali tek mali deo kozmetičkog asortimana. Uz sve brojnije brendove dekorativne kozmetike i parfema koji se ponose eko-sertifikatima, pojavili su se i cenovno sve pristupačniji prirodni proizvodi koji pripadaju kategoriji osnovnih higijenskih potrepština, poput organskih sapuna, kupki, zubnih pasta…

    Zašto sve više verujemo prirodnoj kozmetici? Razlog je pre svega biorazgradivost svih njenih sastojaka. Odnosno njihova biorazgradivost je naučno potvrđena, za razliku od klasičnih kozmetičkih proizvoda, čiji su sintetički sastojci sve „sitniji“ pa lakše prodiru u dublje slojeve kože, gde mogu početi da se skladište.
     

    Još uvek ne postoje jedinstveni naučni dokazi da je prirodna kozmetika delotvornija od klasične. Nije nužno ni sigurnija. Iako prirodni proizvodi nisu opasni po zdravlje, to ne znači da će svaki tip kože imati besprekornu toleranciju na njihove sastojke. I u biljnom svetu postoje alergeni. Gotova sva esencijalna ulja, kao osnovni sastojak organske kozmetike, sadrže alergene.
     
    Kao konzervans u ovim preparatima uglavnom se javljaju esencijalna ulja na koja neki tipovi kože mogu burno reagovati. Postoje i drugi dopušteni konzervansi, a takvi brendovi na svojim proizvodima nose natpis „Ecocert“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE