Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatski mediji pohvalno o mjuziklu Pozorišta na Terazijama

    Mjuzikl „Maratonci trče počasni krug“ u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju ansambla Pozorišta na Terazijama izazvao je veliko interesovanje hrvatskih medija povodom gostovanja na Muzičkom festivalu u Opatiji.
     
    Radoznalost predstavnika medija u Hrvatskoj, kako je navedeno u saopštenju beogradskog teatra, odnosila se najviše na to kako i u kojoj meri je komad prilagođen žanru mjuzikla. 

    „Novi list“ je objavio da su „najzabavniji pogrebnici na Balkanu (pa i šire) – porodica Topalović, stigli u Opatiju“ i da je ovaj mjuzikl izveden „na zadovoljstvo više od 1.500 gledalaca, kojima osmeh nije silazio sa usana tokom puna tri sata predstave“. „Vladan Savić, Janoš Tot, Duško Radović, Desimir Stanojević, Ivan Bosiljčić, Sonja Kolačarić, Marko Živić i Ivan Jevtović vešto su uskočili u ‘pogrebna odela i ‘kožu’ poznatih filmskih (i dramskih) likova, koje je u gorko-slatku priču o mladiću koji želi da se otarasi porodičnog pogrebnog biznisa, uklopio reditelj Kokan Mladenović“, navedeno je u „Novom listu“. 

    Na sajtu www.liburnija.net izvođenje mjuzikla je opisano rečima „Kad je Brodvej upoznao Balkan“. U daljem tekstu stoji da su u predstavi spojeni visoki plesni i muzičko-produkcijski standardi najpoznatije svetske pozorišne „Meke“ i opori crni humor zahvaljujući kojem je poznato delo Dušana Kovačevića, kroz dramu, film, a sada i mjuzikl, „zaživelo kao integralni deo kolektivne memorije ovih prostora“. „Osim raskošne produkcije, kvalitetne priče i adekvatno napisanih songova, mjuzikl beogradskog pozorišta regionalnim hitom je učinila i izvrsna glumačka postava“, navedeno je na sajtu www.liburnija.net

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE