Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potpisivanje ugovora za prodatu pšenicu

    Za državne robne rezerve do sada je otkupljeno više od 45.700 tona pšenice ovogodišnjeg roda, što je gotovo polovina predviđene količine, a prvi kupoprodajni ugovori sa poljoprivrednim proizvođačima biće potpisani danas u Šidu, najavio je direktor republičke Direkcije za robne rezerve Goran Tasić.

    Finansijska sredstva za tu namenu, u ukupnom iznosu od dve milijarde dinara, obezbeđena su tako da će isplata ratarima za prodatu pšenicu biti obavljena u roku od 15 dana nakon potpisivanja ugovora, rekao je on novinarima u Novom Sadu.
     
    Tasić je napomenuo da će prva faza te akcije, u okviru koje bi za državne rezerve trebalo da bude kupljeno 100.000 tona hlebnog žita, biti završena najkasnije danas, i to na području Vojvodine, a ostali regioni u centralnoj Srbiji bi svoje kvote trebalo da ispune narednih dana.
     
    Direktor Produktne berze Žarko Galetin izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim otkupom pšenice za republičke robne rezerve, kako u pogledu količine tako i ponuđenom cenom od 20 dinara za kilogram, ocenivši da su obe te stavke u ovom trenutku realne, imajući u vidu stanje na domaćem tržištu, u regionu i na svetskim berzama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE