Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uskoro početak izgradnje poštanskih centara u Novom Sadu i Nišu

    Izgradnja Glavnog poštanskog centra (GPC) u Beogradu teče po planu, a u toku je proces nabavke savremene opreme za automatizovano sortiranje svih vrsta i kategorija poštanskih pošiljaka, izjavio je direktor Direkcije za poštansku mrežu Nebojša Denda.

    Uskoro će početi radovi na izgradnji i adaptaciji GPC u Novom Sadu, dok se u narednom periodu planira i raspisivanje tendera za izvođača radova na niškom GPC, kazao je Denda Tanjugu.

    Prema njegovim rečima, izgradnja sva tri objekta bi trebala da se završi do polovine sledeće godine. U tom periodu će biti isporučena i montirana oprema, a centri bi počeli da rade do kraja 2012.

    Denda je podsetio da je predračunska vrednost projekta oko 40 mil EUR, a finansira se iz poslovanja „Pošte Srbije“.

    – Izgradnja GPC i automatizacija tehnološkog procesa prerade poštanskih pošiljaka je najvažniji infrastrukturni projekat koji Pošta Srbije realizuje u zadnjih 40 godina – istakao je Denda.

    On je objasnio da je prvi segment izgradnja potpuno novog objekta u Beogradu na površini od 5,6 hektara i površine oko 28.000 metara kvadratnih, dok je u Novom Sadu i Nišu predviđena adaptacija postojećih objekata i dogradnja novih, površine 4.500 i 4.800 kvadratnih metara.

    Drugi segment projekta biće usmeren na nabavku modernih tehnologija i na taj način Pošta Srbije će se svrstati u red savremenih poštanskih uprava, kazao je Denda i dodao da će to biti osnov za realizaciju drugih projekata i ukupno tehnološko osavremenjivanje poštanskog sistema.

    On je istakao da će nakon automatizacije sortiranja pošiljki, na dnevnom nivou biti prerađeno oko milion pisama, u sva tri GPC.

    Menadžer gradilišta GPC u Zemunu Milenko Nikić je objasnio da će u narednih nekoliko dana biti završena montaža betonske konstukcije, nakon čega će se početi sa zatvaranjem sva četiri objekta – upravnih zgrada, glavne hale i hale za tehničko održavanje.

    – Nadamo se da ćemo ispoštovati sve rokove i da će do kraja jeseni svi objekti u ovom kompleksu biti pokriveni“ – kazao je Nikić.

    Nikić, koji je i zaposlen u domaćoj građevinskoj kompaniji „Inter-kop“, je kazao da je izgradnja GPC jedan od projekata koji se radi po novom zakonu o podsticaju domaćoj građevinskoj industriji.

    – Materijal koji upotrebljavamo u izgradnji objekata je domaće proizvodnje i to je dokaz da i firme iz Srbije, koje se bave građevinarstvom, mogu da odgovore na gotovo svaki izazov – istakao je Nikić.

    Denda je podsetio da uz ovaj Pošta realizuje i niz drugih važnih projekata kao što je Post-tis i Post-eksport .

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE