Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EHEC bakterija u salati?

    U Frankfurtu na Majni je zatvorena jedna bašta, jer su kontrolori u salati otkrili prisustvo EHEC bakterije od koje je u Nemačkoj od početka maja umrlo najmanje 37 osoba, među kojima i jedan dvogodišnji dečak.

     

    Ovo je prvi put da je u pokrajini Hesen utvrđeno prisustvo EHEC- bakterije, piše tabliod “Bild“. 

    “U ovom slučaju se ne radi o agresivnoj varijanti bakterije“, rekao je danas portparol Ministarstva za zaštitu životne sredine u Vizbadenu Torsten Nels, a štampa prenosi da je vrt odmah zatvoren, a povrće, proizvedeno u toj baši, povučeno. 

    Mediji javljaju da nije jasno kako se bakterija “našla“ u salati i da će rezultati testiranja biti poznati u narednim danima. 

    EHEC-bakterija je slučajno otkrivena, prilikom rutinske kontrole u jednom centru za prodaju na veliko robe u blizini Frankfurta, a Hans-Georg Paulus iz hesenskog Saveza baštovana je rekao da nema razloga za paniku. 

    U traženju izvora infekcije, oktrivene, uvereni su eksperti, na klicama mahunarki u jednom bio-vrtu u nemačkoj pokrajini Donjoj Saksoniji, nemački eksperti su prvo “optužili“ španske krastavce, koje je, zatim, nadležna komisija Evropske unije, “rehabilitovala“, ali su posledice, izgleda, ostale. 

    Španci, koji u Nemačku izvoze četvrtinu svoje proizvodnje povrća, ljuti su na Nemce zbog takvih izjava od kojih su proizvođači krastavaca trpeli i trpe štete u milionima evra, a španski ministar za Evropu Dijego Lopez ozbiljno je, prilikom svoje posete Berlinu, zamerio domaćinima zbog toga. 

    Infekcija EHEC-bakterijom počinje prolivima i završava se, u najtežim slučajevima, otkazivanjem bubrega sa mogućim smrtnim ishodom.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE