Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počinje treći festival „KROKODIL“

    Treći književni festival „Krokodil“ biće održan od 16. do 18. juna u amfiteatru ispred Muzeja istorije Jugoslavije. Učestvovaće 15 domaćih i stranih pisaca.

     

    Manifestacija, čije je puno ime „Književno regionalno okupljanje koje otklanja dosadu i letargiju“, stekla je na osnovu do sada održanih događaja u Beogradu i gostovanja u regionu dosta široku publiku. 

    „Ljudi već znaju da ih na ‘Krokodilu’ očekuje dinamičan i zabavan miks svega što je najinteresantnije u književnosti u regionu. Sada pokušavamo da ga pretvorimo u internacionalni festival, u zavisnosti od finansijskih mogućnosti“, rekao je Vladimir Arsenijević, član direkcije festivala. 

    Prve večeri publici će se čitanjem svojih tekstova i kroz razgovor sa voditeljima predstaviti Goran Vojnović (Ljubljana), Aleksandar Stanković (Zagreb), Barbi Marković (Beč), kao i Saša Ilić iSvetislav Basara (Beograd). 

    U petak uveče gosti će biti Klemens Majer (Lajpcig), Ivana Sajko (Pula), Faruk Šehić (Sarajevo),Ivan Čolović (Beograd) i Predrag Lucić (Split). 

    Za poslednje veče najavljeni su Renato Baretić (Split), Miloš Živanović (Beograd), Vlado Bulić(Zagreb), Balša Brković (Podgorica) i Mirko Kovač (Rovinj), s tim da nije izvesno da li će Kovač, zbog zdravstvenih razloga, doći lično ili će se uključiti putem skajpa.

     

    Voditelji razgovora biće, kao i prethodnih godina, Ivan Bevc (Beograd) i Kruno Lotokar (Zagreb). Program obuhvata i video projekcije kojima se upotpunjuje portret gosta. 

    Svako veče ima i muzički deo, a nastupiće Kralj Čačka, Keckec & Fluffers i Goribor. Arsenijević je istakao da su izabrani bendovi u čijoj muzici je bitna narativna komponenta. 

    Svi programi su besplatni. Festival se organizuje uz pomoć više fondacija, kao i Opštine Savski Venac i Grada Beograda.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE