Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Film „Kako su me ukrali Nemci“ na Sinema sitiju

    Novi film Miše Radivojevića „Kako su me ukrali Nemci“ premijerno će biti prikazan na predstojećem Sinema sitiju, najavili su organizatori festivala koji se održava od 18. do 25. juna u Novom Sadu.
    Autorsko ostvarenje kultnog reditelja i scenariste Radivojevića, kome je ovo 16. film, učestvuje u domaćoj takmičarskoj selekciji „Nacionalna klasa“.
     
    Glavne uloge igraju Svetozar Cvetković, Jelena Đokić i Daglas Henshol. U ansamblu su i Dara Džokić, Miodrag Krstović, Vojislav Brajović, Branimir Popović, Gordan Kičić, Boris Isaković, Nada Šargin i drugi.
     
    Za ovu dramu sa autobiografskim elementima, koja traje 140 minuta, Radivojević je na scenariju sarađivao sa Vladislavom Vojnović i Svetozarom Vlajkovićem. 
     
    „Kako su me ukrali Nemci“ predstavlja deo trilogije, koju čine i dva prethodna Radivojevićeva ostvarenja – „Buđenje iz mrtvih“ i „Odbačen“. Radnja filma vraća se iz 1991. godine u period Drugog svetskog rata, kroz flešbekove glavnog junaka Aleksa (Cvetković), usamljenog i nedovoljno afirmisanog sredovečnog pisca.
     
    On priča o svom detinjstvu šestogodišnjoj devojčici Romi, koju mu je ostavila nekadašnja prijateljica i koju pokušava da odvede u Centar za socijalni rad. Kada je Aleks bio mali porodica ga je zapostavila, zaokupljena komunističkom idejom spasavanja sveta, te je brigu o dečaku preuzeo nemački oficir Verner (igra ga škotski glumac Henshol), sa kojim ljubavnu aferu ima dečakova majka (Đokić).
     
    „Sva ‘sećanja’ u scenariju su moja lična sećanja. Sve mi se to ‘dogodilo’ i dogodilo se osobama oko mene“, kaže Radivojević.
     
    „Ja sam živeo i rastao u paklu, ali za mene je to bio raj – ja nisam znao da je to rat, mislio sam da je to život… Bio sam okružen ravnodušnošću i egoizmom svoje porodice, ali zastiđen ljubavlju i pažnjom stranca – nemačkog oficira“, priseća se Radivojević.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE