Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NBA: Novicki doneo Dalasu 1:1

    Samo 3.6 sekundi delilo je Majami Hit od druge pobede u „velikom“ NBA finalu, ali im je „računicu“ pokvario Dirk Novicki. Nemac je povređenom rukom pogodio za konačnih 95:93 i tako pred put kući u seriji izjednačio na 1:1.

    Upravo je Novicki dao poslednjih devet poena. Košarkaši Majamija, uz to imaju i da žale za činjenicom da su u poslednjoj četvrtini imali prednost od 15 poena razlike.

    Kada je „vrelina“ u poslednjoj deonici meča napravila seriju od 13:0 činilo se da je pitanje pobednika rešeno. Međutim Maveriksi nisu mislili tako i uzvratili su serijom od 20:2. Na 26 sekundi do kraja bilo je 93:90, jer je Novicki pogodio trojku za vođstvo. Uzvratio je domaći košarkaš Mario Čalmers za izjednačenje od 93:93, a onda je meč ušao u još neizvesniju završnicu. Gostima je ostalo dovoljno vremena za napad, Džejson Kid je dodao Novickom, a ovaj ju je položio pored Krisa Boša. Odmah zatim, Dvejn Vejd je pokušao da promeni nešto „dalekometnim“ šutem, ali se rezultat nije promenio.

    – Ovo je definitivno bio veliki preokret. Nismo se ni u jednom trenutku predali i to je važno. Iskusan smo tim i znamo da se ne uzdignemo kada vodimo i da ne padnemo kada gubimo – rekao je Novicki posle meča odigranom na Floridi.

    Kada je reč o učincima, najefikasniji na terenu je bio Dvejn Vejd sa 36 poena (13 od 20 iz igre, 2 od 7 za tri), a iza njega su bili Lebron Džejms (20p), Majk Bibi (14p) i Kris Boš sa 12 poena. U pobedničkom timu, Novicki je ubacio 24 poena (10 od 22 iz igre) i imao 11 uhvaćenih lopti, a Šoun Merion 20 poena.

    U naredne tri utakmice domaćin će biti Dalas, a već sada je jasno da će biti neizvesno. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE