Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Solisti Metropoliten opere zbog radijacije otkazali turneju po Japanu

    Dva zvezde njujorške Opere Metropoliten otkazali su turneju u Japanu zbog straha od radijacije, zataživši od matične kuće da im nađe zamenu.

    Sopran Ana Netrebko i tenor Džozef Kaleha otkazali su nastup samo nekoliko dana uoči koncerata u Nagoji i Tokiju, uprkos ubeđivanjima stručnjaka da će biti bezbedni, primoravši organizatora turneje da im nađe zamenu, izjavio je generalni menadžer Metropolitena Piter Gelb.

    „Nepredvidivost je upravo ono što operu čini uzbudljivom umetničkom formom. Ukoliko bi bilo racionalnosti u klauzuli ugovora operskih pevača, mali broj njih bi ga potpisao“ rekao je Gelb.

    Japan je pogodio razorni zemljotres i cunami 11. maja u kome je preko 25.000 poginulo ili nestalo a iz nuklerne elektrane severno od Japana počele su da cure radiokativne materije. Postrojenje je i dalje nestabilno, mada je nivo curenja znatno opao.

    Nesreća i neizvesnost dovele su do otkazivanja velikog broja koncerata, a umetnička scena se tek sada vraća u normalu.

    Netrebko je objasnila da je otkazala svoj nastup u Japanu rekavši da se boji radiacije jer nekoliko njenih prijatelja umrlo od kancera posle Černobiljske katastrofe 1989. godine. Kaleha je takođe izjavio da se boji za svoje zdravlje i da je zbog toga otkazao ucešće u na turneji.

    Četiri pevača sopran Marina Poplavskaja, i tenori Marčelo Alvarez, Rolando Vilazon i Aleksej Doglov zameniće Netrebeko i Kaleha.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE