Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predstava „Pazarni dan“ danas na Pozorju

    Na repertoaru 56. pozorišnog festivala Sterijino pozorje u Novom Sadu 31. maja će biti odigrana predstava „Pazarni dan“ u okviru takmičarske selekcije nacionalne drame i pozorišta.
     
    „Pazarni dan“ beogradskog Ateljea 212 režirao je Egon Savin po tekstu Aleksandra Popovića, koji se bavi uticajem istorije i politike na život pojedinca.

    Predstava „Pazarni dan“ osvrće se i na različitosti koje stvaraju podele u društvima, na malograđanski mentalitet i na život ljudi na Balkanu pod uticajem siromaštva, ideologija i zatvorene sredine.

    U znak sećanja na vojvođanskog pesnika Miroslava Miku Antića, 31. maja će u pratećem programu Sterijinog pozorja biti izveden „Parastos u belom“, prva drama koju je on napisao i poklonio Srpskom narodnom pozorištu (SNP) u Novom Sadu.

    Na inicijativu glumice Mire Banjac, a u realizaciji Centra za umetničku pripremu i izvođenje pozorišnih predstava i SNP-a iz Novog Sada, ovom dramom će biti obeleženo 25 godina smrti Miroslava Antića.

    Izvedbu ove predstave pratiće i izložba fotografija ovog pesnika, a muziku je komponovao novosadski kantautor Đorđe Balašević.

    Tokom šeste večeri festivala na Pozorju mladih biće odigrane predstave „Ne oblači se za večeru“ studenata glume Univerziteta u Novom Pazaru i „Mala studija žanra u pet scenskih zbivanja“ studenata treće godine režije i glume Akademije umetnosti iz Banja Luke.

    Sterijino pozorje završava se u petak, 3. juna, a u takmičarskoj selekciji sutra, 1. juna, će biti odigrana i predstava „Metamorfoze“ u režiji Aleksandra Popovskog i izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

    Do 3. juna na Sterijinom pozorju, pored pratećih programa, biće izvedeno devet predstava u takmičarskoj konkurenciji, dve u međunarodnom programu i sedam u okviru Pozorja mladih.

    Završne večeri festivala najboljima će biti uručena Sterijina nagrada o kojoj će odlučivati osmočlani međunarodni žiri na čelu sa rediteljem Goranom Markovićem.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE