Mjuzikl "GRUBB" večeras u Bitef teatru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mjuzikl “GRUBB” večeras u Bitef teatru

  Mjuzikl “GRUBB” (Gipsy Roma Urban Balkan Beats), koji okuplja 25 mladih Roma iz Zemuna, a u režiji Serža Denonkura iz Kanade, imaće beogradsku premijeru večeras u Bitef teatru.

  Mjuzikl je proistekao iz edukativnih radionica, koje je za mlade Rome, uzrasta od 14 do 18 godina, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, organizovao “RPoint” iz Velike Britanije, a do sada ovu predstavu je videla publika širom Srbije, u Parizu i Zagrebu.

  Neprofitna organizacija “RPoint”, registrovana u Velikoj Britaniji 2006. godine, usmerena je uglavnom na obrazovanje romske dece i mladih u Srbiji, a gluma, ples i muzika predstavljaju dodatni program koji treba da omogući romskim tinejdžerima da se izraze.

  Kombinujući hip-hop, dens i pop sa tradicionalnom romskom muzikom, mladi izvođači u pratnji duvačkog orkestra sa juga Srbije u predstavi pričaju o svom životu, ljubavi, prijateljstvu i konstantnoj borbi romskog naroda.

  Pre dve godine projektu su se priključili umetnici iz Velike Britanije, Kanade, SAD, koji su ideje mladih Roma oblikovali u konačan proizvod.

  Pored reditelja Denonkorta, tu su i scenograf Majkl Kari, dizajner rasvete Patrik Vudrof, muzički producent Fransis Kolard, video dizajneri Olivje Gule i Gabrijel Kut-Dumont, kostimograf Fransoa Barbo, koreografi Niko Aršambolt, Vin Holms i Natali Mejs i savetnik za scenske efekte Arturo Braketi iz Italije.

  Repriza u Bitef teatru je zakazana za sutra, a onda ih očekuju gostovanja u Londonu i na Džez festivalu u Montraelu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE