Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mjuzikl „GRUBB“ večeras u Bitef teatru

    Mjuzikl „GRUBB“ (Gipsy Roma Urban Balkan Beats), koji okuplja 25 mladih Roma iz Zemuna, a u režiji Serža Denonkura iz Kanade, imaće beogradsku premijeru večeras u Bitef teatru.

    Mjuzikl je proistekao iz edukativnih radionica, koje je za mlade Rome, uzrasta od 14 do 18 godina, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, organizovao „RPoint“ iz Velike Britanije, a do sada ovu predstavu je videla publika širom Srbije, u Parizu i Zagrebu.

    Neprofitna organizacija „RPoint“, registrovana u Velikoj Britaniji 2006. godine, usmerena je uglavnom na obrazovanje romske dece i mladih u Srbiji, a gluma, ples i muzika predstavljaju dodatni program koji treba da omogući romskim tinejdžerima da se izraze.

    Kombinujući hip-hop, dens i pop sa tradicionalnom romskom muzikom, mladi izvođači u pratnji duvačkog orkestra sa juga Srbije u predstavi pričaju o svom životu, ljubavi, prijateljstvu i konstantnoj borbi romskog naroda.

    Pre dve godine projektu su se priključili umetnici iz Velike Britanije, Kanade, SAD, koji su ideje mladih Roma oblikovali u konačan proizvod.

    Pored reditelja Denonkorta, tu su i scenograf Majkl Kari, dizajner rasvete Patrik Vudrof, muzički producent Fransis Kolard, video dizajneri Olivje Gule i Gabrijel Kut-Dumont, kostimograf Fransoa Barbo, koreografi Niko Aršambolt, Vin Holms i Natali Mejs i savetnik za scenske efekte Arturo Braketi iz Italije.

    Repriza u Bitef teatru je zakazana za sutra, a onda ih očekuju gostovanja u Londonu i na Džez festivalu u Montraelu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE