Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    TEPCO sumnja da će stabilizovati Fukušimu u zadatom roku

    Japanski energetski koncern „TEPCO“ počeo je da sumnja da će do kraja godine uspeti da stabilizuje stanje u nuklearnoj elektrani Fukušima-Daići, koja je teško oštećena usled zemljotresa i cunamija 11. marta.

    Kako prenosi agencija Kjodo pojedini predstavnici koncerta su mišljenja da bi delimično topljenje jezgra u tri reaktora centrale moglo usporiti radove na popravci.

    „TEPCO“ je 17. aprila najavio da će stabilizovati nuklearno postrojenje u roku od šest do devet meseci.

    U međuvremenu je saopšteno da su dva radnika u nuklearnom postrojenju mogla biti izložena radijaciji iznad predviđenog gornjeg limita od 250 milisiverta, ali, kako je rečeno, za sada nemaju zdravstvene probleme.

    Dvojica radnika su bili u nuklearnoj elektrani od 11. marta, kada je došlo do zemljotresa, i moguće da je da su bili kumulativno izloženi radijaciji od više stotine milisiverta, ističe „TEPCO“ dodajući da stepen izloženosti nije taj koji bi zahtevao hitne medicinske mere.

    Inače japanske vlasti, zbog suočavanja sa nuklearnom krizom, podigle su limit izloženosti radijaciji za radnike sa 100 na 250 milisiverta.

    Dva muškarca su radila u kontrolnoj sobi reaktora. Merenja od 23. maja su u njihovoj štitnoj žlezdi ustanovila da su apsorbovali 7.690 i 9.760 bekerela radioaktivnog joda 131, što je deset puta više nego kod drugih radnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE