Održana akcija čišćenja Savskog jezera

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Održana akcija čišćenja Savskog jezera

  Tradicionalna, četvrta po redu, akcija čišćenja Savskog jezera, održana je juče u organizaciji Komisije za sport i okolinu Predsedništva Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

   Više od 100 džakova otpada izvučeno je iz jezera u akciji podvodnog čišćenja u kojoj je učestvovalo 70 ronilaca iz MUP-a Srbije, specijalnih brigada Vojske Srbije i Saveza ronilaca Srbije (SOPAS).

  Cilj akcije je da se podigne svest društva o potrebi zaštite životne sredine, posebno reka i priobalja i da se javnosti skrene pažnja na loše navike nepropisnog bacanja smeća.
   

  Predsednik OKS Vlade Divac istakao je da je vrednost Savskog jezera za Beograđane nemerljiva, kao i da su ronioci pravi heroji i borci za čista jezera, koji nesebično daju svoje vreme, energiju i volju, kako bi Beograd ponovo sa nosio epitet “Beli grad”.

  Šef delegacije Evropske Unije u Srbiji Vensan Dežer ukazao je da je zaštita životne sredine jedan od najviših interesa EU, a gradski sekretar za životnu sredinu Goran Trivan rekao je da je neophodno očuvati vodu kao najbitniji resurs svakog društva i da je pijaća voda resurs kojim Srbija treba da se ponosi.

  Divac i Dežer su direktoru JP “Ada Ciganlija” Zoranu Gajiću dodelili dve sadnice u cilju obnove šumskog fonda Ade.

  Akciju su realizovali OKS, SOPAS-a, MUP Srbije (ronilačke jedinice), Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda i ekološki centar “Vratimo lepotu rekama”.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE