Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Održana akcija čišćenja Savskog jezera

    Tradicionalna, četvrta po redu, akcija čišćenja Savskog jezera, održana je juče u organizaciji Komisije za sport i okolinu Predsedništva Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

     Više od 100 džakova otpada izvučeno je iz jezera u akciji podvodnog čišćenja u kojoj je učestvovalo 70 ronilaca iz MUP-a Srbije, specijalnih brigada Vojske Srbije i Saveza ronilaca Srbije (SOPAS).

    Cilj akcije je da se podigne svest društva o potrebi zaštite životne sredine, posebno reka i priobalja i da se javnosti skrene pažnja na loše navike nepropisnog bacanja smeća.
     

    Predsednik OKS Vlade Divac istakao je da je vrednost Savskog jezera za Beograđane nemerljiva, kao i da su ronioci pravi heroji i borci za čista jezera, koji nesebično daju svoje vreme, energiju i volju, kako bi Beograd ponovo sa nosio epitet „Beli grad“.

    Šef delegacije Evropske Unije u Srbiji Vensan Dežer ukazao je da je zaštita životne sredine jedan od najviših interesa EU, a gradski sekretar za životnu sredinu Goran Trivan rekao je da je neophodno očuvati vodu kao najbitniji resurs svakog društva i da je pijaća voda resurs kojim Srbija treba da se ponosi.

    Divac i Dežer su direktoru JP „Ada Ciganlija“ Zoranu Gajiću dodelili dve sadnice u cilju obnove šumskog fonda Ade.

    Akciju su realizovali OKS, SOPAS-a, MUP Srbije (ronilačke jedinice), Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda i ekološki centar „Vratimo lepotu rekama“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE