Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Deset ljudi poginulo u zemljotresu u Španiji

    Deset osoba je poginulo u zemljotresu jačine 5,2 stepena koji je u sredu pogodio jugoistočnu Španiju, saopštile su regionalne vlasti. Stahuje se, međutim, da će konačni broj stradalih biti znatno veći.
    Ovo je, kako javlja BBC, najjači zemljotres koji je pogodio Španiju u poslednjih pedeset godina.
    Epicentar zemljotresa je bio na planini Tercia, u blizini Lorke, u Mursiji, javlja DPA. A, među poginulima u gradu Lorki je i trinaestogodišnji dečak.
    Svetski mediji prenose da je gradonačelnik Fransisko Hodar izjavio da nadležne službe čine sve kako bi pronašle i spasile građane zatrpane u ruševinama. U međuvremenu je i vojska došla u zonu pogođenu zemljotresom, da pruži pomoć stanovništvu.
    Prvi, slabiji potres, jačine 4.4 Rihtera dogodio se u 17 časova i pet minuta, a drugi znatno jači usledio je u 18.47 časova, javlja britanski Telegraf. BBC je preneo reči lekara koji tvrde da je veliki broj povređenih u nesvesnom stanju i da strahuje da će broj žrtava biti znatno veći.
    Šteta je zabeležena uglavnom u starijim naseljima grada koji ima 100.000 stanovnika.
    Podsećamo, prema predviđanjima razoran zemljotres trebao je da se dogodi juče  Rimu. Zbog straha od proreknutog zemljotresa 20 odsto Rimljana  je odlučilo da ostane kod kuće. Zanimljiv je i datum najavljenog potresa u Rimu i stvarnog u Španiji – ponovno je koban 11. u mesecu (11.9.2001. bio je napad na Blizance, 11.3.2004. krvavi teroristički napad na vozove u Madridu, a 11.3.2011. pamtimo po užasnom zemljotresu i cunamiju u Japanu),

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE