Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Premijera: 3D muzičko putovanje (Kolosej)


    Jedan od najboljih svetskih orkestara vođen jednim od najboljih svetskih dirigenata povešće nas na prvo 3D koncertno putovanje u istoriji klasične muzike i bioskopa u filmu „3D MUZIČKO PUTOVANJE“, čija je premijera 12. maja u multipleksu „Kolosej“.

    Osim kroz muziku Gustava Malera i Sergeja Rahmanjinova, ovo putovanje vodi publiku i u Singapur, njegovu čuvenu dvoranu „Esplanada“, kao i okolinu ovog egzotičnog grada. Snimak koncerta upriličen je upravo 2011. godine kada svet proslavlja 150 godina od rođenja kompozitora Gustava Malera.
    Berlinska filharmonija pod palicom glavnog dirigenta, Sajmona Retla, predstavlja Prvu simfoniju u D-duru Gustava Malera, kao i očaravajuće Simfonijske plesove Sergeja Rahmanjinova. Na početku filma gledaoci se nalaze u koncertnoj dvorani Berlinske filharmonije. Malerova Prva simfonija vodi publiku u veličanstveni svet zvuka. Tokom izvođenja Malerove simfonije kamera ostaje u dvorani, omogućavajući gledaocima da se upoznaju sa novim doživljajem i nauče da uživaju u novom, 3D iskustvu.
    Nakon toga, scena se menja. Kamera se, praćena tonovima Rahmanjinovog dela, seli u Singapur i njegovu okolinu. U skladu sa plesnim tonovima i tempom ovog dela, pred gledaocima se smenjuju očaravajući prizori ovog modernog i egzotičnog grada, kao i prirode koja ga okružuje.
    Priče o stanovnicima Singapura i o životu grada zapravo su priče o svim stanovnicima planete i njihovim životima, ispričane uz savršeno muzičko izvođenje.

    SNIMANJE U 3D-u
    Za snimanje ovog filma korišćeno je 8 3D HD kamera, a produkcijske ekipe stigle su iz Nemačke, Tokija i Njujorka. U svakom trenutku na setu prilikom snimanja ovog prvog 3D koncertnog filma prisustvovalo je najmanje 50 ljudi. Inovativna 3D tehnika otvorila je potpuno nove perspektive, tako da publika ima osećaj da uživo prisustvuje koncertu u koncertnoj dvorani. I to ne samo sedeći u parteru – kamera i efekti omogućavaju publici da dvoranu i koncert doživi i iz perspektive članova i članica orkestra.

    ZANIMLJIVOSTI

    – Tokom 2011. godine širom sveta proslavlja se 150 godina od rođenja Gustava Malera. http://www.mahler150.com/en_GB/home
    – u sredu, 18. maja, navršiće se tačno 100 godina od smrti Gustava Malera.
    – Berlinska filharmonija važi za jedan od najboljih orkestara na svetu.
    – Sajmon Retl od 1987. godine snima Malerove simfonije za kompaniju EMI.
    – Ovo je prvi 3D snimak koncerta klasične muzike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE