Kareras i Domingo razmatraju formiranje trija sa sopranom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kareras i Domingo razmatraju formiranje trija sa sopranom

  Čuveni španski tenor Hose Kareras rekao je da on i Plasido Domingo razmatraju formiranje novog tria, ovoga puta sa ženskim sopranom umesto pokojnog Lučana Pavarotija, preneli su danas španski mediji.
  Kareras, Domingo i Pavaroti činili su izuzetno uspešan trio koji je prvi put nastupio 1990. godine pod imenom “Tri tenora” na koncertu na rimskom kupalištu “Karakala”. Koncert je postao legendaran i prodato je više od 70 miliona albuma sa operskim arijama koje su izvođene na njemu. “Taj koncert mi je među najdražim, jer nam je bio prvi. Isto tako, saradnja sa operaskim pevačima poput Dominga i pokojnog Pavarotija nije bila samo zadovoljstvo, nego i privilegija”, rekao je Kareras. Trio se rastao početkom 21. veka i svaki od umetnika je nastavio solo karijeru. Pavaroti je preminuo 2007. godine.
  “Nedavno sam se prisetio starih dobrih vremena i stupio u kontakt sa Plasidom, kome sam predočio ideju o zajedničkom nastupu”, rekao je Kareras. On je dodao da bi bilo “pogrešno i neetički da u tom projektu učestvuje neki treći tenor”. “Zbog toga razmišljam o saradnji sa ženskim sopranom”, objasnio je Kareras.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE