Šoping terapija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šoping terapija

  Tajvanski naučnici baš znaju kako da podiđu ženama. Otkrili su da šoping produžava život! Stučnjaci predvođeni doktorom Ju Hungom Čangom proučavali su gotovo 2.000 muškaraca i žena starijih od 65 godina i došli do saznanja da su oni koji su redovno išli u šoping živeli duže, za razliku od onih koji su to radili samo jednom nedeljno ili ređe.
  Rezultate su objavili u stručnom onlajn časopisu, gde su dali i pojašnjenje: “Šoping često predstavlja psihološko zadovoljstvo. U poređenju sa drugim načinima trošenja slobodnog vremena, kao što je vežbanje, koje obično zahteva motivaciju, a ponekad i stručnu pomoć, šoping je mnogo jednostavnija aktivnost”.
  Njihovo otkriće o “šoping terapiji” podržale su i britanske kolege. Profesor Dejvid Oliver istakao je da ova teorija ima smisla, jer šoping uključuje fizičke aktivnosti, društvene interakcije i održava mentalnu aktivnost. Eto još jednog razloga da žene ne posustanu kada je reč o kupovini, ali i da nagovore partnere da im tom prilikom prave društvo

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE