Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Antivirusni lekovi prevencija protiv virusa HIV

    Antivirusni lekovi imaju preventivno dejstvo protiv virusa HIV (side), pokazali su rezultati istraživanja HPTN 052 objavljeni u SAD-u.
    Istraživanje je pokazalo da antivirusna terapija, ukoliko se striktno poštuje, ima efikasnost od 96 odsto u smanjenju prenošenja virusa HIV među parovima gde su jedna ili dve osobe HIV pozitivne, preneli su danas francuski mediji.
    Naučnici su došli do tog rezultata obavivši istraživanje na više od 1.750 heteroseksualnih parova iz Afrike, Latinske Amerike, Azije i SAD-a među kojima je jedna od osoba u tim parovima seropozitivna, a druga seronegativna. Polovina tih parova (oko 900) preventivno je primala terapiju antivirusnim lekovima, dok ih je druga polovina primala kasnije, kako preporučuje Svetska zdravstvena organizacija.
    Rezultat je pokazao da je nakon 18 meseci kod prve grupe parova tokom sprovođenja kontrole samo jedan partner bio zaražen virusom HIV, dok je u drugoj grupi bilo inficirano 27 osoba koje u početku nisu imale zarazu. Naučnici su istakli da se radi o revolucionarnom otkriću, s obzirom da je oko 80 odsto novih slučajeva zaraze virusom HIV izazvano polnim odnosima, tako da će omogućiti ogroman napredak u prevenciji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE