Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi filmovi Almodovara i Malika u Kanu

    Organizatori Filmskog festivala u Kanu saopštili su danas da se među 19 filmova, koji se ove godine takmiče za „Zlatnu palmu“, nalaze se i nova dela Terensa Malika i Pedra Almodovara.

    Ovogodišnji festival u Kanu otvoriće nova romantična komedija Vudija Alena, „Ponoć u Parizu“ (Midnight in Paris) u kojem glavne uloge tumače Oven Vilson i Skarlet Johanson, a u njemu se kratko pojavljuje i prva dama Francuske, Karla Bruni Sarkozi.

    Među ostalim režiserima u konkurenciji na 64. Filmskom festivalu su Danac Lars fon Trir sa ostvarenjem „Melanholija“, Turčin Nuri Bilge Cejlan sa „Bilo jednom u Anadoliji“ i braća Darden iz Belgije sa „Oslobodi me“.

    U Malikovom filmu „Drvo života“ o porodici iz 50-tih godina prošlog veka glavnu ulogu tumači Bred Pit, a u Almodovarom „Koža u kojoj živim“ ta rola dodeljena je Antoniju Banderasu.

    Domaća distributerska kuća „MegaKom film“ saopštila je danas da je otkupila prava za prikazivanje pet filmova iz zvanične selekcije ovogodišnjeg Kanskog festivala.

    Srpska publika imaće priliku da pogleda novi film danskog reditelja Larsa fon Trira „Melanholija“, novo ostvarenje finskog reditelja Akija Kaurismakija „Le Havre“, kao i „Bilo jednom u Anatoliji“ turskog autora Nurija Bilge Cejlana.

    Na repertoaru domaćih bioskopa biće i film italijanskog reditelja Nanija Moretija „Habeamus Papam“ i „Boy with a bike“ Žan-Pjera i Lika Dardena.

    Festival u Kanu održava se od 11. do 22. maja, a predsednik žirija ove godine je američki glumac Robert de Niro.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE