Poklon banke porodilištu - aparati za bezbedniji porođaj

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poklon banke porodilištu – aparati za bezbedniji porođaj

  Dva aparata koji omogućavaju praćenje vitalnih funkcija porodilja i beba tokom samog porođaja, vredna oko 10 hiljada evra Klinici za akušerstvo i ginekologiju u Novom Sadu danas je poklonila Beogradska “Alfa banka”.

  “Tako CTG-monitor omogućava da pratimo preko stomaka majke otkucaje srca bebe, na osnovu čega pre i tokom samog porođaja lekar može pratiti zdravstveno stanje porodilje i bebe. Aparat omogućava doktoru pravovremenu intervenciju, ukoliko se za njom ukaže potreba tokom i pre samog porođaja, koje porodilji i bebi mogu spasiti život”, rekla je novinarima načelnica Odeljenja neonatologije Ljiljana Dobrić.

  Ona je posle prezentacije aparata navela da drugi uređaj tzv. pacijent-monitor ima izuzetan značaj za negovanje malih beba od 500 do 2 hiljade grama težine.

  “Te male bebe su posle porođaja najugroženije, ali uz pomoć pacijent-monitora lekar će u svakom trenutku biti u stanju da im pruži maksimalnu intenzivnu negu. Aparati koje smo danas dobili dragoceni su ne samo za bebe i trudnice iz Novog Sada, nego i za one koje na Kliniku radi porođaja ili problema s bebama dolaze iz cele Vojvodine”, navela je Dobrićeva.

  Na klinici za ginekologiju i akušerstvo prošle godine rođeno je šest i po hiljada beba. Gototovo dve hiljade bilo je smešteno na Klinici za neonatologiju, a za njihovo zbrinjavanje neophodna je savremena oprema, te je donacija došla u pravom trenutku, kažu u toj zdravstenoj ustanovi.

  Vrednu donaciju Klinici za ginekologiju i akušerstvo uručio je direktor Poslovne mreže “Alfa banke” Zoran Stojaković a današnja donacija ostvarena je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Vlade Srbije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE