Potpisan ugovor za izgradnju Andrić grada

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Potpisan ugovor za izgradnju Andrić grada

  Vlada Republike Srpske (RS) donela je danas odluku da se pristupi potpisivanju ugovora o formiranju zajedničkog preduzeća između Vlade, Skupštine opštine Višegrad i preduzeća “Lotika” Emira Kusturice za izgradnju kompleksa “Andrić grad” u Višegradu.

  “Odluka je donesena na osnovu Informacije Ministarstva prosvete i kulture, a obaveza ovog preduzeća je da u narednih pet meseci dostavi Vladi projekat za izgradnju kamengrada, s tim što pre realizacije moraju potpuno biti rešeni imovinsko-pravni odnosi”, rekao je nakon sednice potpredsednik Vlade Džerard Selman.

  On je dodao da je dogovoreno da preduzeće “Lotika” bude vlasnik 51 odsto kapitala budućeg preduzeća, a Skupština opštine Višegrad i Vlada RS preostalih 49 u zavisnosti od omera koji se dogovori prilikom zaključenja ugovora.

  Prema njegovim rečima, u Vladi neće biti novih zapošljavanja, ali je stav Vlade da se u određenim ministarstvima mora ići na korekciju na pozicijama radnih mesta i unutrašnjoj organizaciji.

  “Na jednoj od narednih sednica Vlade biće razmatrani svi pravilnici o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta i zavisno od pozicija u ministarstvu biće određeno da li će pojedini ministri imati kabinet”, rekao je Selman.

  Vlada je na današnjoj sednici razmatrala odluke o akontativnoj isplati novčane pomoći nerazvijenim i izrazito nerazvijenim ošptinama u RS u iznosu od 1 116 000 KM i o davanju saglasnosti Ministarstvu uprave i lokalne samouprave u iznosu od 240 000 maraka za redovan rad udruženja od javnog interesa.

  Pomoćnik ministra uprave i lokalne samouprave Milanka Šopin rekla je da pomoć ovim opštinama na godišnjem nivou planirana u iznosu od 3 350 000 KM, a akontativna sredstva su raspoređena za 33 opštine u kategoriji nerazvijenih i izrazito nerazvijenih.

  Ona je dodala da je nerazvijenim opštinama odobren jednak iznos od 31 000 KM, a izrazito nerazvijenim 37 220 KM, za finansiranje svojih projekata, ali i za redovnu budžetsku potrošnju.

  “Vlada je donela i odluku o isplati sredstava za 21 udruženje od javnog interesa, koja su taj status dobila na osnovu posebne odluke Vlade i ovo je prva uplata u toku ove godine”, rekla je Šopin.

  Ministri su danas usmeno informisali Vladu u vezi sa smanjenjem plata direktora javnih preduzeća i ustanova, a više od 80 direktora je potpisalo nove ugovore.

  Novi ugovori su potpisani u preduzećima “Putevi RS”, “Skaj Srpska”, “Pošte Srpske”, “Aerodrom Trebinje”, “Aerodrom Banjaluka”, dok će 15. aprila zasedati Nadzorni odbor u “Železnicama RS”, danas zaseda nadzorni odbor “Elektroprivrede”, a plate su smanjene i direktoru Garantnog fonda i Investiciono-razvojne banke.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE