ŽELITE DA ZABLISTATE? 10 navika koje su štetne po vaš izgled

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ŽELITE DA ZABLISTATE? 10 navika koje su štetne po vaš izgled

  Verovatno niste ni svesni da određenim ponašanjem ugrožavate svoju lepotu. Ukoliko je pred vama važan period u kojem želite da sijate, povedite računa da ste sve uradili kako treba. Na ove stvari upozorava Dejli entertejnment.

  Trljanje očiju

  Ovo je najgore što možete uraditi sebi kada je izgled u pitanju. Trljnjem nagužvavate osetljivu kožu oko očiju, stvarate bore i istežete je. Trudite se da nežno nanosite kremu i kozmetiku oko očiju i po svaku cenu izbegavajte da je rastežete. Ovo će obezbediti da koža ostane elastična i da vam se ne stvaraju bore previše rano.

  Neadekvatna zaštita očiju

  Ukoliko ne nosite naočare za sunce vaša rožnjača i kapci su izloženi veoma štetnom UV zračenju. To takođe uzrokuje prerano starenje i ružne bore oko očiju. Naočare za sunce nisu samo modni detalj, važno je da ih nosite kada izađete napolje.

  Cigarete

  Pušenje bez sumnje mnogo šteti vašem telu. Šteta se ne odražava samo na unutrašnje organa već i na kožu. Uz pušenje brže starite i koža vam tamni na određenim mestima jer vam je smanjen protok krvi. Ovo bi trebalo da je razlog više da odustanete od pušenja.

  Preterana dijeta

  Nagla i rigorozna dijeta stvara rasulo u vašem organizmu. Zdrav balans nutrijenata i esencijalnih minerala je imperativ ispravnog funkcionisanja organizma. Konzumiranje brze hrane prazni nivoe vitamina i minerala u vašem sistemu izaziva metaboličke promene koje negativno utiču na zdravlje. Ukoliko želite da izgubite kilograme uradite to na teži ali bolji način. Budite izbalansirani i jedite kvalitetnu hranu. Povećajte unos zeleniša i posnih proteina u ishrani, a smanjite skrob i crveno meso.

  Previše alkohola

  Ovo je odličan način da izgledate umorno, nezdravo i staro. Čak je i zdravo ponekad popiti koju čašu vina ali konzumacija alkohola svakodnevno će dehidratirati vaš organizam i proširiće vaše krvne sudove. To će vašem licu dati neprijatan izgled.

  Izloženost UV zračenju

  Kreme sa zaštitnim faktorom treba da postanu stalni deo sadržaja vaše torbe kada dođe leto. Sunce može mnogo da ošteti vašu kožu naročito u podne. Pored toga što drastično troši vašu kožu, UV zračenje ima i kancerogeno dejstvo.

  Neželjeni stres

  Lični razvoj i ciljevi modernog doba stvaraju veliki stres koji se odražava emotivno ali i fizički. Stres je uzročnik velikog broja bolesti. Negativne strane stresa su nagomilavanje masti, niža regeneracija ćelija, pad optimalnih vrednosti metabolizma i kognitivnih sposobnosti. Oslobađajte se stresa na način koji vam prija.

  Dehidratacija

  I sami znate da naše telo ima ogromnu količinu vode u sebi. Vašem telu je neophodno mnogo vode. Voda nosi osnovne hranljive materije. Pijte najmanje osam čaša vode dnevno i vaše telo će biti lepo, a koža sjajna.

  Neuklanjanje šminke

  Mnoge šminke u sebi sadrže hemikalije koje su štetne po vašu kožu. Izuzetno je bitno da skidate šminku pre spava kako bi vaša koža bila slobodna i regenerisala se tokom spavanja.

  Nedostatak sna

  San je jedan od najbitnijih faktora za vaš lep izgled. Tokom noći vaše telo se regeneriše i vi ste spremni da sledeći dan započnete orni i vedri. Sigurno ste mnogo puta čuli da je potrebno najmanje osam sati sna za vašu lepotu. Ne zaboravite to.

  Izvor: BIZLife

  Foto: printscreen

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE