Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Turska zabranila PayPal. Preduzetnici očajni

  Internet kompanija za plaćanja PayPal prestala je početkom nedelje sa radom u Turskoj, nakon što je bankarski regulator te zemlje odbio da da licencu toj kompaniji, poručivši da nije u skladu s propisima o lokalizaciji, prenosi Seebiz.

  Taj potez pogodio je mnoge male preduzetnike koji zavise o usluzi prenosa novca za gotovo sve svoje transakcije. Za mnoge je PayPal jedina opcija za poslovanje na globalnom nivou.

  „Ovo je ekonomski poražavajuće za mnogo, mnogo ljudi“, rekao je vlasnik jedne male firme koja putem internet platforme prodaje autentične turske proizvode.

  Preduzetnica, koja mesečno ima prihode od oko 8.000 dolara i koja je želela ostati anonimna, preusmerila je svoje transakcije preko posrednika. Ta metoda povećava troškove poslovanja zbog dodatnih naknada za transakcije i dužeg trajanja prenosa.

  Zanatski proizvodi, kao što su umjetnine i keramika, često se iz Turske u Evropu prodaju putem platformi kao što su Etsy ili Ebay.

  Prema navodima PayPala, Turska želi da firma „u potpunosti lokalizuje“ svoje sisteme.

  „Poštujemo želju Turske da razmesti IT infrastrukturu unutar svojih granica. Međutim, PayPal koristi globalnu platformu plaćanja koja deluje u više od 200 tržišta, radije nego da ima lokalne platforme plaćanja s namenskom tehnološkom infrastrukturom u svakoj pojedinoj zemlji“, stoji u saopštenju PayPala, objavljenom prošle nedelje.

  Turski sukob s tehnološkim firmama nije ograničen samo na PayPal. Ta je zemlja u prošlosti zabranjivala Twitter i YouTube, te zabranjuje na desetine hiljada internet stranica. Brojnim korisnicima društvenih medija u toj su zemlji blokirani računi.

  https://www.bizlife.rs/vesti/genijalna-ideja-da-se-smanji-zaposlenost/

   

  Izvor: Seebiz

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE