Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Arapi preuzeli pola domaćeg Aerodrom Keteringa

  Kompanija Serta iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), specijalizovana za elektromehaničko održavanje, koju podržava Fond predsednika UAE Kalife bin Zajeda za razvoj projekata, kupila je 50 odsto vlasništva u firmi Aerodrom Ketering d.o.o iz Novog Beograd za 10 miliona dirhama (2,72 miliona dolara).

  Ugovor o akvizicija su potpisali Abdulah Al Šamari, generalni direktor Serte, i Marko Davidović, generalni direktor Aerodrom Keteringa, srpske kompanije specijalizovane u oblasti usluga snabdevanja aviona, prenela je emiraćanska novinska agencija WAM.

  Al Šamari je, posle potpisivanja ugovora, ocenio da ova akvizicija predstavlja važan korak za kompaniju Serta koja teži da iskoristi investicione mogućnosti i da proširi i diverzifikuje svoje aktivnosti koristeći atraktivan investicioni ambijent koji dominira na lokalnom tržištu.

  On je istakao da Serta sarađuje sa eminentnim iskusnim partnerima u svim sektorima u kojima kompanija želi da investira, dodajući da je Aerodrom Ketering  jedna od kompanija koja je postigla značajan rast u oblasti usluga snabdevanja aviona u poslednjih nekoliko godina.

  Prema njegovim rečima, ugovor o akviziciji uključuje razvoj i pružanje ugostiteljskih usluga, koje će u budućnosti obuhvatiti različite servise uvođenjem savremene tehnologije u pružanju ovih usluga putnicima i ostalim kadrovima.

  Direktor Aerodrom Keteringa, Marko Davidović, naglasio je da ta kompanija trenutno pruža ugostiteljske usluge nacionalnom avio-prevozniku iz UAE, Etihadu, kao i srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji Er Srbija, dodajući da su u toku i pregovori o pružanju usluga i drugim avio-kompanijama u regionu.

  Potpisivanju sporazuma su prisustvovali Abdulah Saed Al Darmaki, direktor Kalifa Fonda za razvoj preduzeća, Hamid al-Šamari, izvršni direktor avio i inženjerskih usluga u Mubadali, kao i Ibrahim Ahmed al Mansuri, glavni operativni direktor Fonda Khalife za razvoj projekata, i drugi sektorski zvaničnici, navodi agencija WAM, a prenosi Tanjug.

   

  Izvor: Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE