Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počelo suđenje vlasniku Farmakoma

  Vlasniku Farmakoma Miroslavu Bogićeviću počelo suđenje u Specijalnom sudu. Bogićević tvrdi da nije kriv, kao i da njegov slučaj ima veze sa politikom, ali ne sa aktuelnim premijerom.

  Bogićević je optužen da je sa još šest osoba oštetio Privrednu banku Beograd za 3,4 milijarde dinara. Reč je o nezakonito odobrenim i nevraćenim kreditima. Miroslav Bogićević tvrdi da nije kriv.

  Iako je Farmakom, prema računici tužilaštva, već dugovao nekoliko desetina miliona evra, optuženi su našli način kako da se toj kompaniji odobre novi krediti.

  U optužnici se pored ostalog navodi da je Bogićević predlagao pojedinim radnicima, spoljnim saradnicima, poslovnim partnerima i rođacima da osnuju firme i traže kredite od Privredne banke.

  Bogićević je najavio da će njegova odbrana biti vrlo jednostavna, te da će dokazati da ne postoji šteta u ovom slučaju, a ako i postoji, da ona nije nastala poslovanjem PBB i Farmakoma, već drugim okolnostima.

  „Imali li politike u svemu ovome? Naravno, ali čisto da se pogrešno ne razumemo, nema veze sa premijerom. Ne govorim to zato da bih se zaštitio, nego zato što je to tako“, rekao je Bogićević novinarima u pauzi suđenja.

  Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal, osim Bogićevića, obuhvaćeni su i predsednik kreditnog odbora Privredne banke Beograd Miodrag Salai, članovi kreditnog odbora te banke Aleksandra Janković, Vera Medić i Predrag Tošić, zatim zamenik člana kreditnog odbora Dušan Vujadinović i finansijski direktor koncerna Farmakom MB Olivera Đorđević.

  Terete se da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, za šta je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

  Izvor: RTS, Tanjug

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE