Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Inovacije (Pixabay)

  Nova prilika za startape: I do 20.000 CHF za razvoj inovativnih ideja

  Startap timovi imaju novu šansu za svoje ideje. 

  Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd), raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš (NTP Niš ) i Naučno-tehnološkim parkom Čačak (NTP Čačak), novi, treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji.

  Taj program  startap timovima i kompanijama u najranijim fazama razvoja inovativnih proizvoda i usluga obezbeđuje stručnu, mentorsku i finansijsku podršku do 20.000 CHF (bespovratno, no equity) za ubrzan razvoj i globalni rast.

  Koje kompanije se mogu prijaviti i do kada?

  Na aktuelni Javni poziv mogu konkurisati startap timovi od najmanje dva člana i inovativne kompanije osnovane ne duže od dve godine do datuma objavljivanja Javnog poziva. Prijave su otvorene do 28. decembra u podne, na zvaničnoj stranici programa.

  Program Raising Starts kreiran je kroz projekat “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” kojim Vlada Švajcarske podržava dalji razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva u Srbiji.

   

  Kroz prva dva poziva na programu Raising Starts 80 startap timova i kompanija prošlo je kroz veoma specifične poslovne obuke vrhunskih stručnjaka, i podržano je osnivanje 36 novih startap kompanija u Beogradu, Nišu i Čačku koje su dobile finansijsku i mentorsku podršku u svom ubrzanom razvoju.

  Više od jedne trećine ovih kompanija u prvim mesecima svog poslovanja dobilo dodatna sredstva za nastavak svog inovativnog razvoja,  rekao je Derek George, zamenik direktora Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji.

  Šta startap preduzeće dobija od učešća na ovakvom konkursu?

  Kroz intenzivna predavanja i obuke, startapi na Raising Starts programu dobijaju neophodno usmerenje, znanja i veštine kako da premoste prepreke na putu od inovativne ideje do spremnosti za investicije i izlazak na globalno tržište.

  Na raspolaganju im je do 20.000 CHF bespovratno (no equity) za razvoj novih proizvoda i usluga, a u skladu sa svojim specifičnim potrebama, svaki od startapa dobija svog biznis i tehnološkog mentora (lokalni i međunarodni eksperti, startapi i investitori) sa kojima rade kroz 1-1 mentorske sesije.

  Uz obuke i mentorstvo, startapi dobijaju i posebnu podršku u oblasti prava intelektualne svojine, a biće im omogućen i pristup savremenim inovacionim laboratorijama, mentorima, investitorima i drugim startap osnivačima u mreži naučno-tehnoloških parkova, što im otvara nova vrata i mogućnosti i nakon završetka programa.

  Ko će i kako moći do 45 mil. RSD, koje država daje za razvoj startapova?

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, NTP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE