Na koliko ZABRANJENIH Guglovih pitanja za posao možete da odgovorite?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na koliko ZABRANJENIH Guglovih pitanja za posao možete da odgovorite?

  Gugl (Google) ima tradiciju postavljanja nekih vanredno čudnih pitanja koja od ispitanika zahtevaju pokretanje svih moždanih ćelija. Zapravo, prema informacijama iz 2011. godine. neka pitanja su bila toliko teška da ih je kompanija, na kraju, zabranila.

  Luis Lin (Lewis Lin) konsultant za karijerni razvoj, koji je svoju specijalnošću upravo načinio u tehnikama intervjuisanja, sastavio je listu od 140 pitanja koje je Gugl pitao neke od njegovih klijenata. Pozicije za koje su se oni prijavljivali su različite – od menadžera proizvodnje, softverskih inžinjera i marketing menadžera. Većina ovih pitanja ne mora da poseduje tačan odgovor, ali baš zbog toga oni imaju funkciju testiranja kreativnosti kandidata.

  Zasucite rukave i pripremite se da vidite neke od Guglovih najnejasnijih i najzagonetnijih pitanja:

  1 . Koliko biste naplatili pranje svih prozora u Sijetlu?

  2. Zašto su kanalizacioni otvori okrugli?

  3. Morate da proverite da li vaš prijatelj Bob ima vaš ispravan broj telefona, ali ne možete otvoreno da ga pitate. Morate da napišete pitanje na papirić i date ga Evi koja će cedulju dati Bobu i vratiti odgovor vama. Šta je ono što morate da napišete na cedulji, osim pitanja, kako biste bili sigurni da će Bob razumeti vašu poruku ali da Eva ne može da pročita vaš broj telefona?

  4. Koliko ima štimera klavira na svetu?

  5. Svaki muškarac u selu od 100 venčanih parova je prevario svoju ženu. Svaka žena u selu odmah zna kada muž druge žene počini neverstvo, ali ne zna za svog. Selo ima zakon koji ne dozvoljava preljubu. Svaka žena koja dokaže neverstvo muža mora da ga ubije istog dana. Seoske žene se nikada ne bi oglušile o zakon. Jednog dana, seoska kraljica dolazi u posetu i objavljuje da je najmanje jedan muž bio neveran. Šta se dalje dešava?

  6. Koliko se usisivača napravi u SAD-u godišnje?

  7. Objasni značaj „mrtve govedine“?

  8. Koliko golf loptica može da stane u autobus?

  9. Objasni reč „baza podataka“ u tri rečenice svom osmogodišnjem sestriću.

  10. Moraš da stigneš od tačke A do tačke B, ali ne znaš da li ćeš stići. Šta radiš?

  11. Na zabavi si sa prijateljem i još deset ljudi (uključujući tebe i prijatelja). Prijatelj je spreman da načini sa vama opkadu – za svaku osobu koju nađete da je rođena na isti datum kao i vi dobijate 1 dolar; za svaku osobu koju on nađe da nema isti datum rođenja kao i vi, on dobija 2 dolara. Da li bi ste prihvatili opkladu?

  12. Smanjeni ste na veličinu dinara a vaša masa se proporcionalno smanjila kako bi ste održali vašu prvobitnu gustinu. Onda ste bačeni u prazni blender. Sečiva će početi da se pokreću za 60 sekundi. Šta onda radite?

  Izvor: BIZLife, isflscience.com

  Foto: Beta

  Piše: A. M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE