Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čak i najnevinije akcije imaju svoju tamnu stranu

  Golicanje nije uvek smešno. Neke osobe prosto žive u strahu od iznenadnog napada prijatelja i trude se da svoje ruke uvek drže u „stavu mirno“.

  Novi dokumentarac, jedan od filmova koji se najviše istakao na ovogodišnjem Sandens (Sundance) festivalu potvrđuje teoriju da tamna strana golicanja postoji. Novinar sa Novog Zelanda, Dejvid Farier (David Farrier), čovek koji je svoju karijeru sagradio tražeći „čudne i bizarne strane života“ je primetio oglase na svom Fejsbuk (Facebook) nalogu koji su glasili: „Da li ste golicljivi?“ Pratio je link koji ga je doveo do serije videa koji prikazuju scene u kojima se ljudi takmiče ko će duže izdržati u golicanju. Mladim ljudima su vezane ruke i noge, a drugi ih golicaju do iznemoglosti.

  Kada je Farijer stupio u kontakt sa kompanijom koja pravi te video-klipove i koja traži mlade sportiste koji bi se takmičili u golicanju (ako bi postigli uspeh platili bi ih 1500 dolara i poslali na put u Los Anđeles) dobio je poruku na Fejsbuku. „Da budem brutalno iskren,“ pisalo je, „organizacija sa novinarima homoseksualcima nije nešto što bismo prihvatili.“ Potom su mu pretili tužbom ako nastavi da istražuje njihovu organizaciju. Golicanje je, rekli su „strastvena i isključivo heteroseksualna aktivnost“. Tako jej Farier kupio kartu za avion.

  Pratio je video-klipove kako bi saznao više o organizaciji iza ove aktivnosti Džejn Obrajen Medija (Jane O’Brien Media). Njihov veb-sajt počinje videom koji služi za regrutaciju, jedan od onih tipova videa koje nailazite kada na Linkedinu tražite posao. Farijer je zašao duboko u svet golicanja. Da, taj svet postoji.

  Upoznao je čoveka kojem je priprećeno da će se njegovi privatni podaci naći na internetu jer je rekao da ne želi da učestvuje u takmičarskom golicanju (nekima je rečeno da su ovakvi videi pravljeni za vojsku koja ispituje golicanje kao sredstvo za mučenje).  Oni su naveli da je Džejn Obrajen Medija pravila sajtove koji su navodili njihova imena i prezimena, kao i adrese uz videe u kojima se prikazuje kako ih, vezane, golicaju. Džejn Obrajen Medija ovo poriče. Štaviše, u filmu svi putevi vode do jednog bogatog čoveka, zaštićenog novcem koji poseduje i pretnjama tužbama, do bivšeg nastavnika Dejvida Damata (David D’Amato) koji je 2001. izdržavao zatvorsku kaznu nakon počinjavanja sajber krivičnih dela protiv tinejdžera koji je okončao njihov odnos u poslu golicanja. Damato je tada išao pod imenom Teri Tikl (Terri Tickle).

  Naša najgolicljivija područja su ujedno i naše najslabije tačke – vrat, stomak. U 2013. su nemački naučnici ispitivali golicanje gledajući snimke mozga rađene magnetnom rezonancom. Otkrili su da golicanje aktivira deo našeg mozga koji očekuje bol. Kada golicate nekoga, vi stimulipete iste nerve koji vas teraju da bežite od opasnosti. Baš zato sami sebe ne možete da golicate – vaše telo zna da nije ugroženo.

  Dobro razmislite sledeći put kada budete nekog golicali!

  via GIPHY

  Izvor: BIZLife, Guardian

  Foto: Pixabay

  Piše: A. M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE