Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ima života i posle stečaja: Nevena planira da zaposli 150 radnika

  Fabrika kozmetike „Nevena“ u ovoj godini planira da investira 1,2 miliona evra , a cilj je da u 2017, zaposli do 150 radnika, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS). Kako se navodi, „Nevena“ u kojoj je stečaj proglašen decembra 2015. trenutno zapošljava 57 radnika i izvozi skoro 80 odsto svojih proizvoda.

  Dodaje se da je predsednik PKS-a Marko Čadež kazao da je kompanija „Nevena“ najbolji primer i dokaz da ima života i posle stečaja.

  On je kazao da će PKS pomoći toj fabrici da se njeni proizvodi od kojih su neki uspešni gotovo pola veka ne samo na prostoru bivše Jugoslavije, već i Rusije i širom sveta, nadju na rafovima velikih trgovinskih lanaca u regionu.

  Čadež je naglasio da je udeo domaće kozmetike u našim trgovinskim lancima mnogo manji nego što bi mogao da bude, kao i da je PKS identifikovala da je proizvodnja  kućne hemije i lične higijene medju prvih 15 sektora sa velikim potencijalom za rast i izvoz, jer  ti proizvodi mogu da da konkurišu proizvodima najvećih trgovinskih sistema.

  Vlasnica i direktorka Fabrike „Nevena“ Slobodanka Vlajčić je kazala je da ta kompanija ima kapaciteta i volje da radi, naglasivši da je želja da Leskovac ponovo bude grad kozmetike.

  Fabrika „Nevena“ osnovana je 1953, a posle neuspešne privatizacije 2007. i raskida ugovora sa bugarskom kompanijom „Bulcvat“, od  2010. nastavlja da posluje sa većinskim državnim kapitalom – 70 odsto, a stečaj je proglašen krajem decembra 2015.  Proizvodi sve vrste kozmetičkih proizvoda. Pre privatizacije imala je više od 500 zaposlenih.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE