Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vrnjačka Banja: Osam scenarija u trci za nagradu

    U takmičarskom delu programa 35. festivala filmskog scenarija, od 13. do 17. avgusta u Vrnjačkoj Banji biće prikazano osam domaćih filmova snimljenih u proteklih godinu dana, a u selekciji „Mladi lavovi“ i pratećem programu „Preko plota“ još 15 filmskih ostvarenja.


    Direktor festivala Milan Nikodijević rekao je da je ova godina sa 17 snimljenih filmova produkcijski bolja nego prošla, ali da je festival scenarija ogledalo domaće kinematografije.

    „Ne može sve na festival, jer nas ograničava i njegova infrastruktura, pa će se za tri nagrade za najbolji scenario boriti polovina snimljenih domaćih ostvarenja“, rekao je Nikodijević. Festival će svečano biti otvoren u subotu, 13. avgusta, prikazivanjem filma „Neprijatelj“ scenariste Đorđa Milosavljevića. U festivalskoj konkurenciji su i filmovi „Tilva Roš“ scenariste Nikole Ležaića, „Zajedno“ Maldena Matičevića, „Ma nije on takav“ Miroslava Petkovića i omnibus „Oktobar“ grupe studenata beogradskog FDU.
     
    U veštini umetnosti pisanja za film takmiče se i scenaristi filmova „The Box“ Andrijana Stojković i Slavoljub Stanković, Dimitrije Vojnov i Stefan Filipović kao scenaristi filma „Šišanje“ i Miša Radivojević, Vladislava Vojnović i Svetozar Vlajković, koji potpisuju scenario filma „Kako su me ukrali Nemci“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE