Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    TRI TRIKA: Neka vaš glas ostavi utisak

    Vaš glas je vaše obeležje i treba da iz njega izvučete maksimum. On predstavlja vašu energiju, samopouzdanje, inteligenciju i odnos prema drugima. Vokal je snažna manifestacija vašeg identiteta.

    Veoma je važno da ovladate veštinama koje će vam pomoći da svojim govorom imate maksimalan uticaj na druge, savetuje Success. Evo tri načina da poboljšate svoj govor:

    1. Vežbajte da govorite naglas. Kažite ’Pozovi me u 4 popodne’ prvo kao direktnu naredbu, zatim kao poziv, na kraju kao molbu.

    Pratite mogulaciju glasa. Naučite da govorite različitim tonom. Da li primećujete razliku? Ljudi kojima se obraćate bi trebalo. Ovu tekniku promene tona možete koristiti svakodnevno, kada želite da uozbiljite razgovor ili da smirite situaciju.

    2. Zatvorite oči dok slušate radio i fokusirajte se na varijacije glasa spikera koje naglašavaju najbitnije.

    Oslušnite raspon glasa i razliku u modulacijama na kraju jednog i početku drugog segmenta. Obratite pažnju koje reči se naglašavaju i kakav se akcenat koristi. Pokušajte da imitarate ono što čujete. Bilo bi dobro da to snimite i oslušnete kakav utisak ostavljate.

    3. Opustite vilicu, udahnite i izgovorite svoje ime poput James Bonda.

    ’Petrović. Petar Petrović’, sada se nasmejte i pokušajte ponovo. Kao instrument vašeg vokalnog izrara vaš glas treba da varira tako da odgovara zahtevima situacije i vašoj nameri da pošaljete određenu poruku.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE