Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vanity Fair ovako odgovara na različitost u holivudskom svetu glumica

    Ugledni list „Vanity Fair“ izdao je naslovnicu u ponedeljak, a koja se tiče holivudskog sveta. Na naslovnoj strani mesto je našlo moćnih 13 glumica sa A-liste. Ovaj magazin želi da pokaže koliko poštuje različitost, ali to nije slučaj samo sa ovogodišnjim brojem, već se vidi i u nekoliko prošlih.

    Ovaj broj fokusirao se na prikazivanje „sirovih, intimnih i iskrenih“ portreta glumica. Fotografkinja Annie Leiboitz dala je svoj lični pečat slikama – prepoznatljiva grotesknost i svedena gracioznost.

    Koliko god da su želeli glamur na naslovnoj strani, jer ipak je ovo holivudska naslovnica, umetnički direktori rešili su da porteti budu ogoljeniji. Iako svaka od ovih glumica ima mnogo različitih uloga, (fotografski) portet treba da bude najverniji njima samima.

    Mnogi pripadnici holivudskog sveta, a posebno glumci i glumice crne boje kože, kritikovali su predstojeću dodelu Oskara i nominacije zbog „manjka diverziteta“, odnosno manjka različitosti. Naime, skoro da nema među nominovanim nikog osim belaca. Tako su Oskar rešili da bojkotuju i Spike Lee, George Clooney, i mnogi drugi …

    Vanity Fair želi da prikaže koliko širok pogled na svet ima, i kako poštuje različitost – kako u boji kože tako i u godinama, pa su se na naslovnici našle: Jane Fonda, Cate Blanchett, Viola Davis, Jennifer Lawrence, Charlotte Rampling, Rachel Weisz, Brie Larson, Lupita Nyong'o, Alicia Vikander, Gugu Mbatha-Raw, Saoirse Ronan, Helen Mirren, i Diane Keaton.  

    Foto: Vanity Fair

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE