Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    5 odgovora direktora Puteva Srbije koji će se prepričavati

    Direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak kaže da je Vlada Srbije odobrila povećanje putarine od 10 odsto, jer ona nije povećana od 3. februara 2008.

    Drobnjak je to rekao gostujući u emisiji N1 Novi dan, a mi smo izdvojili njegove najbolje odgovore na pitanja novinarke Minje Miletić.

    Povodom povećanja putarina, na konstataciju da ni plate nisu povećavane, a čak su i smanjene od tada, kao i to, da se kaže da je putarina najniža u Evropi, a da se zaboravlja da ni plate nisu "evropske", Drobnjak odgovara:

    "Autoputem idu građani koji imaju za gorivo, ako imaju za gorivo onda mogu da plate putarinu".

    Na konstataciju da se čini da svake godine putare sneg iznenadi, Drobnjak kaže:

    "Putare ne iznenadi sneg, oni to rade  godinama i oni to znaju, ali građani mora da znaju da ne može da se vozi putevima kao u julu i avgustu. Otežan je saobraćaj, putari su na terenu… U zimskom periodu mora da se vozi do 60 km/h, a na putevima drugog reda i sporije, 40 km/h i manje".

    Povodom izjave ministra Velimira Ilića da sneg nije najbolje očišćen, rizla nije svugde bačena i da se ispod nalazi led zato što nije bačena so, Drobnjak komentariše:

    "Ilić je pomenuo put Čačak-Kraljevo, a to je put drugog reda, ekipa je otišla, nije odmah, ali kasnije je bilo očišćeno… On je rekao da nije dobro očišćeno, ali je saobraćaj išao".

    Putevi Srbije su u 2015. godini raspisali javnu nabavku za izradu "Master plana za označavanje turističkih odredišta (atrakcija) i upravljanje turističkom signalizacijom na državnim putevima u Republici Srbiji”. Upitan na šta je potrošeno 12.991.000 dinara bez PDV,  i da li toliko košta izrada master plana, Drobnjak odgovara potvrdno.

    "Cela Srbija treba da se pokrije, i u ovih 12 miliona će ući i signalizacija i oprema. Znate, ima dosta znakova".

    Na pitanje zbog čega budžet Puteva Srbije ne može da se nađe na sajtu,Drobnjak odgovara:

    „Evo, mislim, ja ću sad da odem u firmu i stavićemo na sajt, ništa nije sporno.“

    Foto: Screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE