Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tasovac odgovara na kritike: Prihvatam grešku što sam stavio satove na muzeje

    Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je da apsolutno očekuje da Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti budu otvoreni tokom 2016. godine. "Na žalost, mnoge stvari u ovoj zemlji kasne”, rekao je Tasovac na sednici skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, na kojoj se razmatra budžet tog resora za narednu godinu.

    Ministar je naveo da je tačno da je najavljivao otvaranje Narodnog muzeja u maju, dodajući da je potpuno jasno da on neće moći da bude otvoren tada, prenose Beta i N1.

    "Prihvatam grešku što sam stavio satove, ali mi je žao što ih nisam stavio da otkucavaju koliko godina ne rade ti muzeji. Imamo u potpunosti dovoljno novca da se završe oba muzeja", rekao je Tasovac.
    On je dodao da su i ove godine bila obezbeđena sredstva da se završi Muzej savremene umetnosti, ali da je tamo došlo do opstrukcije, o čemu govore i krivične prijave koje su podnete. Sada je, prema njegovim rečima, pripremljena kompletna projektna dokumentacija za oba muzeja, što je razlika u odnosu na budzet prošle godine.

    "Ja jesam najavio tačne datume, ne žalim zbog toga, jer smo imali dovoljno hrabrosti da ispunimo ciljeve. Nismo ih ispunili, to je naša greška, ispunićemo ih sa zakašnjenjem. Naprosto moramo i sami da shvatimo da moramo daleko više da radimo, ti satovi za mene više predstavljaju simbol koliko brzo prolazi vreme i koliko je bitno da svi budu fokusirani na svoj posao", rekao je Tasovac.

    Tasovac je podsetio da Narodni muzej ne radi 12, a Muzej savremene umetnosti osam godina.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE